Desteklenmeye hak kazandı

Çevre ve Sağlık Alanlarında İhtisaslaşma Programı kapsamında bölgenin sürdürülebilir kalkınması için katma değerli çalışmalar yürüten Düzce Üniversitesi, yaptığı başarılı çalışmaların sonuçlarını almaya devam ediyor.  Bu kapsamda Düzce Üniversitesi’nin “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ürünleri İçin Ortak Üretim Tesisi Altyapısının Kurulması” başlıklı projesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) 2019 Yılı Mali Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
Düzce Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş yürütücülüğünde başvurusu yapılan ve destek almaya hak kazanan “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ürünleri İçin Ortak Üretim Tesisi Altyapısının Kurulması” projesinin imza töreni, Kocaeli’nin MARKA merkez şubesinde gerçekleştirildi. İmza töreni, Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş’ın, proje ile varılmak istenen hedefler ile projenin Düzce’ye ve bölgeye sağlayacağı katkılarla ilgili bilgiler paylaşması ve sözleşmeyi imzalamasının ardından sona erdi.



Kariyer Topluluğu’na Yılın Girişimci Kulübü ödülü

Düzce Üniversitesi Kariyer Topluluğu, Girişimci İş Adamları Vakfı (GİV) tarafından düzenlenen 7. Girişimcilik Ödülleri’nde Yılın Girişimci Kulübü Ödülünü almaya layık görüldü. İstanbul’da düzenlenen 7. Girişimcilik Ödülleri töreni; üniversite rektörleri, akademisyenler, iş dünyasının önde gelen isimleri, STK temsilcileri, girişimciler ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi. Kurumsal Girişimcilik, Yeni Girişimci, Üniversite Girişimcilik Kulübü, E-Ticaret Girişimci ve Proje/Fikir Ödülü kategorilerinde başvurulan yarışmada; Düzce Üniversitesi’nde birçok başarılı etkinliğe imza atan Kariyer Topluluğu, Yılın Girişimci Kulübü Ödülünü almaya hak kazandı.



İki ayrı bilimsel komite üyeliklerine kabul edildi


Parkinson hastalığının tedavisi ve hastaların sosyal hayata uyumu konusunda yaptığı başarılı çalışmalarla adından söz ettiren Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yıldız Değirmenci, European Academy Neurology (EAN) bünyesinde yer alan iki ayrı bilimsel komite üyeliğine kabul edildi. European Academy Neurology (EAN) bünyesindeki “Hareket Bozuklukları” ile “Demans ve Kognitif Bozukluklar” bilimsel komite üyeliklerine kabul edilen Doç. Dr. Yıldız Değirmenci, Düzce Üniversitesi’ni uluslararası alanda temsil etme başarısı kazandı. Düzce Üniversitesi Yönetimi, Doç. Dr. Yıldız Değirmenci’yi tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Doç. Dr. Yıldız Değirmenci, daha önce de İngiltere’de düzenlenen “Hareket Bozuklukları için İleri Evre Derin Beyin Stimülasyonu” (Advanced Deep Brain Stimulation for Movement Disorders) başlıklı beyin pili kursunda öğretici olarak görev almıştı.