OECD üyesi ülkeler tarafından organize edilen ve dünya çapında 68 ülkede uygulanan eğitim sistemini değerlendiren bir program olan PİSA sınavı başvuruları başladı. Türkiye’de ilk kez Doğa Koleji'nin uyguladığı 3 yıldır başarıyla gerçekleştirilen PISA Uygulama sınavıyla ilgili olarak bilgi veren Düzce Doğa Koleji Rehber öğretmeni Ayşe Korla, öğrencilerin akademik gelişimlerini uluslararası geçerliliği olan PISA Uygulama sınavıyla ölçülme fırsatı sunduğunu söyledi.

 

 

Korla, “Bugüne kadar öğrencilerin akademik gelişimleri SBS’de ve Merkezi Yazılılarda olduğu gibi çoktan seçmeli sorularla hatırlama ve ezber düzeyi ölçüldü. Doğa Koleji ise PISA Uygulama Sınavı’nda çoktan seçmeli, boşluk doldurmalı, eşleştirmeli, doğru – yanlış, kısa cevaplı ve açık uçlu soru türleri kullanılıyor. Böylece öğrencilerin yorum gücü, analitik düşünme yetisi, olay ve durumları neden – sonuç ilişkisi içerisinde değerlendirme becerisi ve sentez yapma düzeyleri ölçülüyor.” dedi.

PISA Uygulama Sınavı 14 Aralık 2013 tarihinde 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıfta eğitim gören öğrencilere yapılacağı bilgisini veren Korla, Sınavın bütün öğrencilerinin katılımına açık ve ücretsiz olduğunu söyledi.
Korla, Sınava başvuruların Doğa Koleji adresinden online olarak yapılacağı ve öğrencilerin sınav sonuçlarını TC Kimlik Numarası ile öğrenebileceklerini belirtti.

Korla, öğrencilere sınava girdikleri kampüslerden verilecek olan sınav sonuç karnesi ile karnede öğrencinin Okuma Becerisi, Matematik Okuryazarlığı, Fen Okuryazarlığı ve Sosyal Bilimler Okuryazarlığı testlerine ait bulunduğu düzey ve bu düzeyin açıklaması yer alacağını da sözlerine ekledi.

PİSA sınavı hakkında merak ettikleriniz, sınav kaygıları nasıl önlenir, sınava girecek öğrencilere verilecek tavsiyeler, rehberlik adı altında Doğa Koleji’nde yıl boyunca yapılacak etkinlikler hakkında daha fazlası Öncü TV’de Günün Konuğu’ndan izleyebilirsiniz… 

Haber: S. KAŞKIR