Okullar açıldı. Ancak Düzce’de önemli sorunlarından biri olan prefabrik okullarla ilgili bu yıl da herhangi bir girişim yok. 15 adet prefabrik okulda hala eğitim öğretime devam ediliyor. Konu ile ilgili sorularımızı yanıtlayan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, prefabrik binalardan eğitimcilerin de muzdarip olduğunu ifade ederek gereğinin yapılması için girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Sezer “O konu ile ilgili olarak bakanlığa gerekli girişimlerde bulunuldu. Eski bakanımızda buraya geldiğinde konu kendisine iletilmişti. Yeni bakanımıza da bu konu hakkında milletvekilleri aracılığı ile konu hakkında bilgi verildi. Prefabrik binaların varlığında eğitimci olarak en başta biz muzdaribiz. Bizde istiyoruz çocuklarımız daha kalıcı binalara kavuşsun çocuklarımız. Daha sağlıklı binalarda eğitim öğretim görsün istiyoruz tabi ama bütçe meselesi.” Dedi.

Depremin üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen her eğitim öğretim sezonu öncesinde prefabrik binalarla ilgili benzer sözler verilirken bu eğitim sezonu öncesinde de gene değişen bir şey olmadı.

Haber; S. KAŞKIR