Düzce’nin eğitimde alt sıralarda olmasının nedenlerinden biri olarak gösterilen prefabrik okullarla ilgili ihale süreci nihayet başladı. 13 yıldır eğitim verilen 19 ilkokul için düğmeye basıldı. Mayıs ayı içinde 6 prefabrik okulun yeni binaya kavuşması için ihale edileceği öğrenildi. Düzce’de sağlıklı ve şartlara uygun binası bulunmayan toplam 33 okul yeniden inşa edilecek. İlk etapta, Sancaklar, Şehit Yalçın Güzeller , Gümüşpınar , Kaynaşlı Sarıçökek 8 derslikli, Kaynaşlı Atatürk ve Necmi Hoşver İlkokulları da 12 derslikli olmak üzere 6 okulun ihalesi mayıs ayı içinde gerçekleştirilecek.

 

124 Milyon ödenek hazır

 

Düzce’de yıllardır çözülemeyen prefabrik okullar için bu yılın başında büyük ve önemli adım atılırken, Ak Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır, prefabrik binalar yerine kalıcı, modern ve sağlıklı okul binalarının yapımı için 124 milyon lira ödenek ayrıldığını müjdelemişti.

 

Çakır, İl genelinde toplam 33 yeni okul yapılacağını söyleyerek, merkez ve ilçelerde yapılacak okullarla ilgili ihale sürecinin başladığını, inşaatlara en kısa sürede başlanacağını duyurmuştu.
Çakır ayrıca, 11 okulun yer alacağı ve Gümüşpınar’a yapılması planlanan eğitim kampüsünün yapımına da bu yıl başlanacağını söyleyerek, toplam 44 yeni okul yapılacağını bildirmişti. 

Haber: H. İŞCAN