Kız Teknik ve Meslek Lisesi, düzenlenen proje yarışmalarında Düzce'yi başarıyla temsil etmeye devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü'nün her yıl düzenlemiş olduğu proje tabanlı beceri yarışmasında Düzce Kız Teknik ve Meslek Lisesi Ankara'da yapılacak olan Türkiye finaline bölge birincisi olarak katılmaya hak kazandı. 13-17 Nisan 2009 tarihlerinde İstanbul'da yapılan bölge yarışmasına, okulun giyim üretim teknolojisi alanı öğrencilerinin hazırladığı “Yonca” adlı proje tasarımda verimlilik yarışma gurubunda Düzce, Edirne, Sakarya, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak, Kocaeli, İstanbul ve Kırklareli olmak üzere 9 il ile birlikte yarıştı ve bölge birincisi oldu. Finale kalan Kız Teknik ve Meslek Lisesi, 05-08 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan Türkiye finaline katılacak.

Okulun başarıları bununla da sınırlı kalmadı. Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği “Kitre Bebek-2” yarışmasında Düzce Kız Teknik ve Meslek Lisesi Ankara'da yapılacak olan Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. 27-28 Nisan 2009 tarihlerinde Kastamonu'da yapılan bölge yarışmasına Kastamonu, Düzce, Bolu, Sakarya, Zonguldak, Karabük, Sinop, Çankırı, Çorum ve Ankara olmak üzere 11il 37 okulla katıldı. Bu okulların yapmış olduğu 53 kitre bebekten 15 tanesi seçilerek Ankara'da yapılacak olan final yarışmasına katılmak üzere seçildi. Yarışmaya Kız Teknik ve Meslek Lisesi Konuralp, Yığılca, Kafkas ve Boşnak kültürlerine ait geleneksel gelin başlarını temsil eden 4 kitre bebekle katıldı. Bölge finalini kazanan Konuralp yöresi Gelin Başını temsil eden kitre bebek, 18-19 Haziran tarihleri arasında Ankara'da yapılacak olan Türkiye finaline katılacak.

Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin proje yarışmalarında kazandığı bu başarılar nedeniyle okul bahçesinde bugün bir program düzenlendi. Programda öğrenciler gönüllerince eğlendi. Düzenlenen programda açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ise son bir yıl içinde Düzce'de eğitimin giderek daha iyi noktalara ulaştığını ve bundan sonrada bu gelişme ivmesinin devam etmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.