Sağlık problemlerinden dolayı eğitimlerinden geri kalmamaları için Milli Eğitim Bakanlığı proje başlatmış evde eğitim projesini uygulamaya koymuştu. Projeden faydalanan 8 öğrenciden biri de Zehra Cellat…
Zehra henüz 13 yaşında… Beyciler İlköğretim Okulunda eğitim gören Zehra lösemi hastalığından dolayı okuluna devam edemedi.

 

 

 

Hastalığının tanısı konulduktan sonra doktorları tarafından kalabalık ortamlarda bulunmaması gerektiği tembihlenen aileye Zehra’nın eğitimi konusunda da öneri de bulunuldu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı projeden aile haberdar edildikten sonra okul müdürüne gerekli başvurular yapıldı ve yeni döneme Zehra evde eğitim alarak başladı.

 



Maddi durumları çok da iyi olmayan Cellat ailesinin, bir de Zehra’nın hastalığı eklenince iyice bozulmuş. Pahalı ve uzun bir tedavi süreci gerektiren lösemi hastalığı için her ay Kocaeli’nde ilaç almak durumunda.
Zehra’nın annesi Naciye Hanım, Zehra’nın hastalığını ve sonrasında neler yaşandıklarını bir bir anlatıyor. Eve belirli bir yerden gelirin olmamasından dolayı maddi açıdan zorlandıklarını dile getiriyor.

 



Zehra’nın babası Selahattin Cellat, ciğerlerindeki hastalık nedeniyle senelerdir ilaç kullanması sebebiyle çalışamıyor. Evde sadece evin büyük oğlu çalışıyor, o da yeterli olmuyor.

İngilizce Öğretmeni Durali Aktepe, “Okulda yapılan tüm etkinlik ve derslerin öğrencinin derslerinde geri kalmaması için aynen evde de uyguluyoruz. Evde eğitim veren tüm öğretmenler branş öğretmenleridir.”

 

 


Hastalığının henüz başında olan Zehra, bir an önce iyileşip tekrar arkadaşlarının yanına okuluna dönmek için yardım bekliyor.

Haber: G. KARDUZ