Dün akşam Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Düzce Valiliği Toplantı Salonu’nda düzenlenen Proje Tanıtım ve Durum Değerlendirme Toplantısı’nda, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında hayata geçirilecek olan 2 projenin tanıtımının yapılması öncesinde, Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Düzce İl Milli Eğitimi’yle ilgili Bakan Özlü ve katılımcılara brifing verdi.

Yiğit: Düzce İl Milli Eğitimini değerlendirdi

Yiğit, Düzce İl Milli Eğitimi’yle ilgili yaptığı sunumuna Düzce’deki okul sayılarıyla başlayarak, okul öncesi 35, ilkokul 111, ortaokul 102, ortaöğretim liseleri 48, özel eğitim kurumu 4 olmak üzere toplamda 300 tane okulun olduğunu belirterek; “2016-2016 eğitim yılında 3 bin 304 derslik, 4 bin 364 öğretmen, 67 bin 402 öğrencimiz var. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 191 öğretmen ihraç edildi, 70 öğretmen de açığa alındı. İl merkezimizde 8 tane 2’li eğitim yapan okulumuz var. Sayın valimizin talimatıyla bunların da tam güne geçmesi konusundaki çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

Ar-Ge Öğretmenleri Tanıtımlarını Yaptı

Tanıtımlarını, Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Ar-Ge ekibi öğretmenlerinin yaptığı “Düzce Eğitiminde Nitelik Geliştirme (DENGe)” ve “Başarıya 1 Adım Projeleri”nin  sunumları yapıldı. Başarıya 1 Adım projesini tanıtan Kürşat Çiçek; “Öğrencilerin başarısını artırmak amacıyla sürekli değerlendirme yapmak, değerlendirmelerin takiplerini ve analizlerini yaparak eğitim kalitesinin sürekli yükseltilmesine katkı sağlamayı amaçlayan bir proje” dedi.  Düzce Eğitiminde Nitelik Geliştirme Projesi hakkında bilgilendirmelerde bulunan Ar-Ge öğretmenlerinde Ali Canbaz; “DENGe Projesi ile eğitim kurumlarında standart oluşturmak ve kurumların mevcut durumlarını tespit ederek oluşturulan standartları geliştirmek amacıyla hazırladığımız bir proje” diye konuştu.

“Kaliteli eğitim hedefimize yaklaştıracak”

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, tanıtımları yapılan projelerle ilgili şunları söyledi: “Bu projelerin Düzce’de daha kaliteli bir eğitim hedefimize daha da yakınlaştıracağına inanıyorum. Düzce Eğitiminde Nitelik Geliştirme Projesi ile ilimizin eğitim kurumları için kalite standartları oluşturacağız. Her bir eğitim kurumunda belirlediğimiz standartları o kurumun yakalamasını sağlayacağız. Böylece eğitim kurumlarımızın, halkla ilişkiler, araştırma-geliştirme, donanım, insan kaynağı gibi konularda seviye atlamasını sağlayacağız. 2. Projemiz olan ‘Başarıya 1 Adım” Projesi ile öğrencilerimizin gelişimi için bir değerlendirme, takip ve analiz sistemi oluşturacağız. Bu 2 projenin Düzce için hayırlı olmasını diliyorum.”

“Düzce başarılı bir il olmalı”

Bu projeleri eğitim camiası olarak hayata geçireceklerini ifade eden Özlü;  “AK Parti iktidarları olarak en fazla bütçeyi eğitime ayırmayı amaçladık. Göreve geldiğimizde var olan öğretmen ve derslik sayısını 2 katına çıkardık. Türkiye’nin tamamında tam zamanlı eğitime geçmeyi planlıyoruz. Bununla birlikte eğitimde kaliteyi artırmaya da büyük bir önem veriyoruz. Ancak merkezi hükümetin atacağı adımlarla istediğimiz seviyeye getiremeyiz. Gerek kamu kurumları olarak, gerek sivil toplum kuruluşları olarak yerel düzeyde de insiyatif kullanmalıyız. Bu noktada hem Düzce Belediye’mizin hem de Ticaret ve Sanayi Oda’mızın eğitime destek olmasını talep ediyoruz. Bu projelere benzer projelerin sayısını artırmalıyız. Düzce başarılı bir il olmalıdır” diye konuştu.

“Projelerimiz çok güzel; motivasyon eksikliğini de giderceğiz”

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce’de motivasyon eksikliğinin olduğunu ifade ederek bunu gidermek için çalışacaklarını ifade etti. Dağlı; “Hazırladığımız proje gerçekten çok güzel. İlimize baktığımızda da fiziki olarak pek çok şeyi halletmişiz ve bu yıl zarfında başlamış olan projelerimizle birlikte fiziki alt yapımız belli bir noktaya gelmiş olacak. Bu 2 projemizin uygulanmasıyla yükseköğrenime katılmaları açısından iyi bir duruma geleceğini tahmin ediyoruz. Ama en önemlisi motivasyon eksikliği… Motivasyon eksikliğini giderme konusunda neler yapabiliyoruz bunlar üzerinde durmamız lazım. Başta ben olmak üzere bu motivasyon eksikliğimizi gidermek için çalışacağız”.