Valilik toplantı sonunda bugün Vali Adnan Yılmaz başkanlığında İl Özel İdaresi ve Milli Eğitim Şube Müdürlerinin katılımıyla Düzce'deki okulların durumu ve projeler masaya yatırıldı. Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı'nın okulların adı, özelliği ve ayrıntılı bilgilerinin yer aldığı sunumu eşliğinde "şeffaf" bir şekilde istişarede bulundu. Tek tek okul durumları hakkında bilgi verilen toplantıda telefon trafiği yaşandı. Her hangi bir engel yada sorunun bulunduğu okullarla ilgili Vali Adnan Yılmaz hemen ilgili birimi arayarak bilgi aldı. Önce hal ve hatır soran Vali Yılmaz daha sonradan gereği neyse biran önce yapılması için birimlere talimatlar yağdırdı.

Milli eğitim Müdür'ünden aldığı bilgilerle sorunu toplantı esnasında çözen Vali Yılmaz, " istediğiniz var mı? Söylediğiniz her konuyu muhatapları buluşturdum. Onlarda müspet cevaplar verdi"demeyi de ihmal etmedi.

300 yataklı devlet hastanesi bizi yaktı

Ihalesi yapılan okullarla ilgili olarak Vali Adnan Yılmaz, işi alan firmalarla ilgili de bilgi aldı.
300 yataklı Devlet Hastanesini örnek gösteren Vali Yılmaz, " bu okulların kaderi de devlet hastanesi gibi olmasın. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer. 300 yataklı devlet hastanesi bizi yaktı. O duruma düşülmesin."dedi.

Vali Yılmaz, Düzce'nin bu yıl yapacağı projelerle tarihe geçeceğini ifade ederken, müdürleri de bol bol motive etti.

Kimsenin yapamadığını yapalım

Yılmaz, "2011 yılında 5 derslik yapan, 2012'de 2 derslik yapan, 2013'te ise çağ atlayan bir tablo var. 35 proje ve 440 derslik var. Bu çok önemli bir tespit. Bir de buna cevap veren bir Milli eğitim Bakanlığı var. Bu nedenle eski Milli Eğitim Bakanımıza Düzce halkı adına şükranlarımı sunuyorum. 5 derslik veya 5 proje yapmak pek alışkın olduğumuz bir iş değil. 35 proje tarihinde görmedi. Bence siz yaparsınız. Sizin gayretiniz ve isteğinize bağlı. Hadi gayret edin Düzcenin makus tarihini yenelim. Kimsenin yapamadığını yapalım."şeklinde konuştu.

Bir rekor kıracağız

Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantı sonrası Vali Yılmaz şu değerlendirmelerde bulundu:

" Toplantıyı sizlerle adım adım izlediniz. 35 yeni proje var. 1 proje geçen yıldan 3 proje de devam ediyor. 6 ilköğretim, 1 lise ve spor salounumuz olmak üzere 8 projenin de ihalesi tamamlanmış. Sözleşmesi yapılacak. 19 proje ile ilgili sorunumuz yok. Diğerleri ile ilgili de tgerek Ankara ayağı gerekse Düzce'deki çalışma arkadaşlarımızla tek tek toplantı esnasında görüştüm. Onları da çözeceğiz. Bir rekor kıracağız. Allah mahcup etmesin. Yarınlarımız bugünden daha iyi olacak." 


Haber: S. KAŞKIR