Düzce Aktif Eğitim Sendikası, Düsiad plazada gerçekleştiği bilgilendirme toplantısı ile Düzce'deki faaliyetlerine başlamış oldu.


Toplantıya Aktif Eğitim Sendikası Başkanı Osman Bahçe, Genel Başkanvekili Abdülkadir İşler, Genel Başkan Yardımcıları Osman Öztürk, Yusuf Gül ve Düzce Aktif Eğitim Sendikası Başkanı Arif Önemli ve çok sayıda eğitimci katıldı.

Düzce Aktif Eğitim Sendikası Başkanı Arif Önemli, sendikalarının kültür dünyasının zenginliklerini bünyesinde barındırmayı ve ülke genelinde tüm eğitimcileri ötekileştirmeden, aktif eğitimciler sendikası altında buluşturmayı hedeflediğini ifade etti.

“ 28 Aralık 2013'de ilk genel kurulunu yapan ve iki ay gibi kısa sürede bugün itibarıyla 23 bin 565 üyeye girdiğimizde ülkemizin eğitim alanında en önemli harcı olacaktır.Kimi zaman hangi gözle ve kim hangi gözle bakarsa baksın eğitim sistemimizin temel taşları eğitimin diğer çalışanlarıyla birlikte paha biçilmez cevherleri öğretmenlerdir.Hangi teknolojik gelişme olursa olsun, hangi yeni eğitim sistemi uygulanırsa uygulansın, öğretmenin yerini tutacak ikinci bir kişi sistem ve nesne yoktur.Geçmişten günümüze toplumda öğretmenlerin yeri başka kişi ve kavramlarla doldurulmayacak kişi ve kavramlardır.Peygamberler insanların öğretmenleri olduklarını ve ilk insanın bir peygamber olduğunu düşünürsek toplumların öğretmene olan inancını ve öğretmenin toplum için ifade ettiği kamil manayı daha iyi fark etmiş oluruz.” dedi.

Aktif Sendikası Genel Başkanı Osman Bahçe ise sendikalarının çalışmaları ile ilgili değerlendirmede bulundu.

“Değerli arkadaşlar sendikamız kuruldu demiyoruz yeniden kuruldu. Biz logomuzla ve görsellerimizdeki 2012 rakamını genelde değiştirmedik. Gerekçesi şu: Aslımızı inkar etmiyoruz. Yani dünün devamı olma gerçeğini görmezden gelemeyiz. Bugün de sendikamızın ikinci kuruluşu ve inşallah ülkemizde sendikacılık faaliyetleri devam ettiği sürece faaliyetlerine devam edeceği inancımız var ve bu kararlılıkla illerimizi dostlarımızı ziyaret ediyoruz. Birlikte planladığımız projelerimizi paylaşıyoruz” dedi.

 

 

Haber;P.Yıldırım