2014 TÜBİTAK Bilim ve Toplum Projeleri tarafından finanse edilen, bal arılarını çocuklara tanıtmak bilgilendirerek sevdirmek ve bu şekilde farkındalık yaratarak bilgi düzeylerini arttırmak amacıyla Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezinde (DAGEM) yürütülen “Arı Biziz Balda Bizdedir-4” projesi, dördüncü kez kapılarını ilgili gruplara açtı.


Hedef kitlesi, hem kırsal hem de kentsel kesimde bulunan ortaokullarının öğrencileriyle, Bilim sanat Merkezi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarından aynı yaş grubu öğrenciler teorik ve uygulamalı eğitimler alacak.


Arı ailesi, morfolojisi, anatomisi anlatılarak, mikroskop altında inceleme imkanı bulacak. Arıların yaşam alanları tanıtılarak atölye çalışmalarıyla farklı kovan tipleri tasarlanacak.. Bal dışındaki alternatif arı ürünleri ve farklı kullanım alanları tanıtılacak, sanatsal etkinliklerle katılımcıların konuları pekiştirmeleri sağlanacak, Arazi çalışmalarında arılar doğal yaşam ortamlarında gözlenecek ve bu esnada ballı bitkilerden örnekler toplanacak. Konuyla ilgili değişik atölyelerin de yer aldığı çalışmalar 20 kişilik gruplar halinde gerçekleştirilecek.


16 Haziran - 11 Temmuz 2014 tarihleri arasında düzenlenen etkinlikle ücretsiz olacak.

 

 

Haber;S.Kaşkır