Geçtiğimiz günlerde Tokuşlar Mahallesi’nde 52, öğrenci kendilerine servis ve okul tarafından yemek verilmediği için Yığılca yolunda yaklaşık 2 kilometre protesto yürüyüşü yaparak okullarına gitmişlerdi.

Tokuşlar Mahallesi’nden Çakırlar Mahallesi’nde bulunan Çakırlar İlköğretim Okulu’na kadar yürüyen öğrenciler için velileri, isteklerini İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ile görüşerek çözüm istemişlerdi. Ama yapılan görüşmeden istediklerini alamayan veliler Milli Eğitim Müdürlüğü’nden umutsuz dönmüşlerdi. Yığılca yolunda yaklaşık 2 kilometre yürüyen öğrenciler ise büyük tehlikelerle karşı karşıya. Özellikle Yoldan geçen ağır tonajlı araçlar, yürüyen öğrencilere korkulu dakikalar yaşatmaya yetiyor.

Vali Şahin’in talimatı ile Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker’in ise bu konunun peşine düştüğü öğrenildi. Özellikle okulda öğrencilerin çektiği yemek sorununu çözüme kavuşturma yolunda çalışma yapacağını velilere söyleyen Ülker, bunun gibi birçok okul bulunduğunu ve bunlarla ilgili yemek sorunun çözüleceğini belirtti. Servis sorunu ile ilgili de Valiliğin çalışma yapacağı öğrenildi. Özellikle geçtiğimiz yıl kazaların meydana geldiği ve iki öğretmenin hayatını kaybettiği kazalar da göz önüne bulundurularak Yığılca yolu için bir çözüm gerektiği biliniyor. Çocukların ise bu yolu kullanarak okullarına gitmesi tehlikenin boyutunu bir kat daha artırıyor.

Servis konusunda ise Velilerin Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ile yaptıkları görüşmede Sezer, taşıma konusunda Tokuşlar ve aynı konumda olan Çaybükü ile Selamlar köylerini de bakanlığa teklif ettiklerini, İki kez yazı yazdıklarını ifade ederken, Kilometrenin altında olduğu için uygun bulunmayıp onaylanmadığını vurguladı.

Sezer, “ Bakanlığın uyguladığı bir kilometre var. Bunun altına düştüğünde bizim yapabileceğimiz bir şey yok. O yoldaki sıkıntıyı bende biliyorum. Ben bu konudaki dilekçelerinizi yine de alıp gerekli yerlere ileteceğim. Konuyu İlköğretim genel Müdürlüğü’ne bildireceğim. Kararı verecek ilgili kurum odur.” Diyerek bir anlamda çözümün Düzce’de olmadığını söylemişti.

Haber; R. BAL