Dün açıklanan “Eğitim Kurumu Yöneticileri değerlendirme işlemleri kapsamında 75 puan ve üstü alan yöneticilerin listesi” Düzce eğitim camiasında büyük tartışma yarattı.

 


Milli Eğitim Kanunu’nda yapılan değişiklik ile beraber okul müdürü ve müdür yardımcısı görevinde 4 yılı dolduran tüm personelin 2013-2014 eğitim yılı sonunda görevleri hiçbir işleme gerek kalmaksızın düşmüştü.


Bu kapsama giren Düzce’de 111 okul müdürü bir havuza atıldı ve bu müdürler okul öğretmenleri, okul aile birlikleri ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerince puanlandı. 100 üzerinden 75 puan ve üzeri alanlar müdür olarak kalırken diğerlerinin bu görevleri sona erdi ve öğretmenlik görevine geri getirildi.


Açıklanan listede başarılı olan müdür sayısının 46 olması ve Düzce’de başarılı adlandırılan okul müdürlerinin bu listenin dışında kalması tartışma yarattı. Puanlara İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin etkisinin yüzde 60 olması ise tasfiye dedikodularını arttırdı.


Paralel yapı ile mücadelenin bu puanlamaya da etki ettiği eğitim camiasında yüksek sesle dile getiriliyor. Sınavı geçemeyen 65 müdür arasında cemaate yakın sendikaya üye olan müdürlerin olması bu teoriyi daha da güçlendiriyor. Bunun yanı sıra uzun süredir müdür olan isimlerin de görevden düşmesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yenilikçi bir düşünce içerisinde olduğunu da gösteriyor. 
 

 

Haber: S. Dervişoğlu