REALKOM ve DÜKAT işbirliği ile düzenlenen yarışmaya 190 kişi katılırken, 150 fikir ve kayda değer 65 proje başvurdu. Bu projelerin içinde 10 proje finalde yarıştı.

Yarışmanın yapılmasında büyük emek veren Firma Sahibi Yusuf Yosi Özlevi 2007 yılından bu yana 1100 kişiye ulaştıklarını belirterek şunları kaydetti:“Düzce Üniversite’sini ve Düzce’de ki potansiyeli tanıdıkça buradaki bina, makine dışında insana yatırım yapmak istedik. Düzce Üniversitesi’nde çok güzel bir insan kaynağının olduğunu gördük. Bu kaynaktan nasıl yararlanabiliriz diye düşünürken bu çeşit projeler için hocalarla çalışmalara başladık. İlk iki projemiz başarıya ulaştı. Şimdi genç beyinlere dokunmak istiyoruz. Onlara dokunmak istiyoruz. Bu yüzden bu alanda çalışmalarımız devam edecek. Yarışmaları daha sık hale getireceğiz. Çünkü gençler bizden iyi düşünüyorlar. Gerçekten burada sunulan projelerin uygulanabilirliği olanları hemen aktive etmek hemen projelendirmek ve buna destek sağlamak. Amacımız yetenekli arkadaşlarımızı firmamızda çalıştırabilmek, onlarla beraber ilerlemek. Çünkü bu saatten sonra yapacağımız şey bir makine değil, buradan alacağımız beyinlerle beraber ilerlemek.”



REALKOM Genel Müdürü Mutlu Kayan 12 yıl boyunca Düzce Üniversitesi ile birlikte birçok ortak projeye imza attıklarını belirterek şöyle konuştu; “Üniversitemizde ve Düzce’mizde büyük bir potansiyel olduğunu bildiğimiz için bu potansiyele üniversite ve sanayi işbirliği alanında değerlendiren, en başta gelen firmalardan birisi REALKOM. Gerek Düzce Üniversitesi’nde ki hocalarımızla gerek Düzce Üniversitesi Kariyer Topluluğu(DÜKAT) aracılığıyla öğrencilerimizde firmamızdaki ‘Endüstri 0.4’ dediğimiz teknolojiyi yakalamak adına bu genç beyinlerden çıkabilecek projeleri hem Düzce’ye hem ülkemize hem de bu gördüğümüz güzel öğrenci kardeşlerimizi gelecekte bir proje sahibi edebilmek adına firma sahibimiz Yusuf Yosi Özlevi sayesinde bu sene ilkini yapmış olduğumuz bu projeyi diğer firmalara örnek olması amacıyla her sene yapılacaktır.” dedi.



Yapılan değerlendirmenin ardından ödüle layık görülen ilk 3 projenin sahipleri olan birinci Melike Çocuk- Ümmügülsüm Torman, ikinci, Doğukan Çabadak ve üçüncü Bera Osman Kaya’ya ödülleri Firma Sahibi Yusuf Yosi Özlevi ile REALKOM Genel Müdürü Mutlu Kayan tarafından verildi.

Haber: E.K.DURSUN