İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden rehber öğretmenlerin katılımıyla yapılan toplantı hakkında basın bildirisi yayımlandı. Bildiri de şu bilgiler yer aldı;
Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilimizde görev yapan 64 rehber öğretmenden 55’inin katılımıyla ilgili yapılan toplantı hakkında basın bildirisi yayımlandı.
Yapılan açıklamada Müdürlüğümüze bağlı okullarda görev yapan 55 Rehber Öğretmen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sedat TURGUT’un başkanlığında Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonunda bir toplantı yaptılar. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sedat Turgut toplantının açılış konuşmasın da, ilimizde görev yapan rehber öğretmenlerin sayısının 64’e ulaştığını, rehber öğretmen başına düşen öğrenci sayısına göre A-Grubu illeri arasına yükseldiğimizi söyledi.
Toplantıda daha sonra söz alan, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Kadir ÖKSÜZ ise ilimizin devamlı göç olan, farklı etnik kökene sahip insanların oluşturduğu deprem yaşamış yeni bir il olduğunu bu durumda okullarda riskli öğrenci davranışları olarak kendini gösterebildiğini, bu yüzden okullarımızdaki öğrenci velilerimizle rehber öğretmenlerimizin daha yakından bir iletişim, yardımlaşma ilişkisi içerisinde olmalarının olumlu sonuçlar verebileceğini söyledi.
Merkez Müdürü Kadir ÖKSÜZ, okullarımızda gerçekleştirilen rehberlik ve psikolojik danışma faaliyetlerinin amacına ulaşabilmesinin; öncelikle eğitim-öğretim kurumlarının yönetici, öğretmen ve velilerin, bu hizmetlerin gerekli olduğuna inanmalarıyla, rehber öğretmenlerin bulundukları okullardaki öğrencileri iyi tanımalarıyla ve mesleklerini sevmeleriyle mümkün olabileceğini söyledi.
Daha sonra toplantı Rehberlik ve Araştırma Merkezinin tanıtım sunusunun izlenmesi ve okullarda gerçekleştirilen rehberlik ve psikolojik danışma çalışmalarının değerlendirilmesiyle sona erdi.