Düzce’de son dönemde kullanımı artan uyuşturucu ile mücadele için 2014 yılında hayata geçirilen Deniz yıldızı projesi kapsamında rehber öğretmenlere eğitim verildi. Düzce İl Genelinde 25 rehber öğretmen Düzce Üniversitesi Öğretim görevlisi ve Bağımlılık danışmanı Dilek Akkuş ile Düzce Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Serhat Cora’dan iki gün süren eğitimlere katıldı.


Aldıkları eğitimlerle Veli ve öğrencilere ulaşacak olan rehber öğretmenler bugün sertifikalarını protokolün elinden aldı. Öğretmenlere Vali Ali İhsan Su, Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz tarafından sertifikaları dağıtıldı.



Uyuşturucunun topyekûn mücadele olduğunu vurgulayan Vali Ali İhsan SU, bunun bir ayağının eğitimden geçtiğini belirtti.

 

Su, “Uyuşturucu ile mücadelede çok daha hızlı mesafeler almak için eğitim başta geliyor. Biz kamu olarak elimizden gelen gatreti gösteriyoruz. Ancak ailelerde çaba göstermeli. Okuldan sonra ne yapıyor, nerelere gidiyor, vaktini kimlerle geçiriyor? Ailelerden ricam: evlatlarını takip etsinler. Bu mücadele topyekün mücadeledir. Bir arada hareket etmeliyiz.”dedi.
Eğitimin ikinci ayağı 8-9 Ocak Halk Sağlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü çalışanlarına yönelik olacak.

Haber; S.KAŞKIR