Doğa Koleji 2016-2017 yılındaki büyük sıçraması ile Capital500 listesine damgasını vurdu! Capital500 sıralaması Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin sadece finansal sonuçlarını sıralamakla kalmadı. Araştırma aynı zamanda dev kuruluşların performanslarına farklı açılardan bakılmasına olanak sağlayan bilgiler de içeriyor. Türkiye'nin başarılı eğitim Lideri Doğa Koleji ise 2016-2017 yılındaki büyük sıçraması ile listede 129 sıra birden yükselerek 218’inci sırada yer aldı. Doğa Koleji bir yıldaki yükselişi ile önemli  bir başarıya imza attı.

2016 yılında eğitim sektörünün en büyük devralmasının yaşandığı kurum olan Doğa Koleji, Düzce ve Bolu'nun da yer aldığı110 kampüsü, 82 bin öğrencisi, 8 bin öğretmeni ve 11 bin çalışanıyla Türkiye’nin en büyük eğitim kurumu olma özelliği taşıyor. Doğa Kolejini devralan Metal Yapı Konut ise, Ömer Saçaklıoğlu tarafından 1980 yılında kuruldu.

“İyileştirme başarı getirdi”

 Doğa Koleji’nde 2016 yılındaki  devir işleminden sonra yönetim kademesi, akademik anlamda tüm eğitmenlerin ücretlerinde iyileştirilmeye gidildi. Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle “Yöneticilerin kampüslerle ilgili performans ölçümleri yükselmemizde önemli fayda sağladı. Tüm kampüslerimizin fiziki koşulları hızlı bir şekilde standartların üzerinde iyileştirildi. Kuşkusuz, bütün bunlar okulumuzun sıçramasına katkı sağladı ve haliyle iyileştirme başarı getirdi.” dedi.

Yüzde 15 rekor büyüme

Doğa Koleji, yüzde 15 büyüme göstererek rekor sayılacak başarıya imza attı. Üst yönetim de kendi alanında profesyonel, geçmişi güçlü isimlerden oluşturuldu. Kısa sürede meydana gelen değişimle başarıya odaklanma Doğa’nın tarihinde ilk olarak yaşandı. Lüle “Formülümüz akademik başarıya önce kendimiz inandık ve bunu tüm Türkiye’ye gururla gösterdik.” diye konuştu.

Öte yandan Doğa Koleji'nin bu önemli başarısı ulusal basında da geniş yer buldu.

C. ÜSTÜNER