Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, MANŞET Programında Erol Tayhan'ın sorularanı cevaplandırdı. 'Bir üniversite şehriyle bütünleştiği zaman başarı arkasından gelir' diyen Rektör Çakar : "Düzce'yle barışık bir üniversite hayal ediyoruz" dedi.

DÜZCELİ ÖĞRENCİ ORANI YÜZDE 7

"Düzceli öğrenci oranının lisans düzeyinde yüzde 7,  ön lisansta yüzde 20'lere kadar çıktığını ifade eden Prof. Dr. Demircan Çakar :"Biz üniversitei olarak ilk 100 binden öğrenci alıyoruz. Tıp fakültesi ilk 7 binden, mimarlık , mühendislik fakültesi işletme fakültesi 100 binden öğrenci alıyor..Eğitim fakültesi, psikolojik rehberlik  danışmanlık gibi bölümler 40-50 binden öğrenci alıyor. 3,5 milyonun sınavlara girdiğini düşünürsek biz üniversite olarak çok iyi bir noktadayız. Bizim Düzceli gençlerimiz yüzü kazanamıyor." dedi.

ANNESİNİ DİNLERKEN DUYGULANDI

Rektör Çakar, bir yıl önce 15 Nisan 2015'te devir-teslim töreninden sonra mikrofonlarımıza yaptığı açıklamanın hatırlatılmasının ardından annesi Zahide Demircan'ın kendisi hakkındaki duygularanı dinlerken bir hayli duygusal anlar geçiren DÜ: Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar: "Bütün annelerin anneler gününü kutluyoruz anneciğim başta olmak üzere" sözleriyle ifade etti:

"Bilim bilim için değil, bilim toplum içindir" tezini savunduklaraın ifade eden Rektör, "Ürettiğimiz değer en başta Düzce'nin, bölgenin...Yayılarak ülkenin derdine deva olsun" anlayışı içinde olduklarını söyledi

ÖĞRENCİ NE İSTİYOR

Üniversitenin kapılarını sonuna kadar açtıklarını ifade eden Rektör öğrerncilerle yaptıkları görüşmeler sonunda öğrencilerin taleplerini de şu sözlerle sıraladı:"İyi bir ulaşım istiyor öğrenci. Üniverseteden de iyi bir yemek... Ama şehirden istediği iyi ulaşım, iyi barınma olanakları, Düzcelilerin insaflı, vicdanlı, ahlaklı olmasını istiyor."  

ULAŞIM ve BARINMA İSTİYOR...

"3 yıl sonrası için 35 bin 40 bin öğrenci hedeflediklerini ifade eden Rektör Nigar Demircan Çakar, "Bu Düzce'de her dört kişiden biri öğrenci olacak demektir.Bunun algılanmasını istiyor öğrenci. Öğrenci kendisine yatırım yapılmasın istiyor.Şehirde aradığın bulmayı istiyor. Sosyal olanakların artmasını istiyor.." dedi..

BİRİNCİ SIRADAYIZ..

İki bin yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında birinci sırada olduklaraını ifade eden Rektör Demircan Çakar :"Girişimcilik endeksine, 2012 yılından beri kesintisiz girmeyi başaran Tıp Fakültesi olan ünieversiteler arasında örnemli bir yerimiz var." dedi 

ŞU ANLIK ERTELENDİ

Yığılca'ya MYO kurulması konusunda girişimlerin sürdüğünü kaydeden Rektör:"Bu konu ertelendi ancak inadımız sürecek" diyerek önümüzdeki günlerde bunun açılmması için çaba sarfedeceklerini dile getirdi.

DÜZCE TEKNOPARK ÖDÜLLÜ..

Düzce Teknopark'ın 2011-2012 yıllarında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından "En hızlı kat eden Teknopark Ödülünü aldığını "belirten Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar:" Teknopark bağımsız müteşebbis, o yüzden sadece üniversitenin değil Düzce'nin Düzce'ye ait" dedi.

2017 'DE RADYO TERAPİ GELİYOR

2017'de radyo terapi merkezinin uygulamaya geçeceğini kaydeden Rektör Çakar, asistanların müayene etmediği şeklinde çıkan bazı haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, kadro tahsisi konusunda yaşanan sıkıntının devam ettiğini en kısa zamanda bu sorunun da ortadan kalması için çaba sarfettiklerini dile getirdi.

Tıp fakültesinde "hemşire sıkıntısı" yaşandığını dile getiren Rektör Çakar, alınan 25 kadronun ihtiyacı karşılamadığnı dile getirdi

YEŞİL SINIFTAYIZ

Tıp Fakülteleri hastanelerinde yaşanan sıkıntıların ortak olduğunu kaydeden Rektör, "Tıp Fakülteleri hastaneleri açısından yeşil sınıftayız" dedi:

"Bolu'dan daha iyi durumdayız" diyerek Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin konumu ve hizmet alanları hakkında bilgiler veren Rektör Demircan Çakar, tıp fakültesinin tek görevinin hasta bakmak olmadığını da hatırlatarak akademik çalışmaların da başarıyla yürütüldüğünü kaydetti.

"Ben kendi annemi babamı bütün ailemi Düzce Tıp Fakültesi hastanesinde tedavi ettiriyorum. Ben güvenriyorum herkesin de güvenmesini istiyorum" diyerek fakülte hastanesinin önemini yararını ve kalitesini dile getirdi.  

Haber:E.TAYHAN