Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, göreve başladığı günden bu yana ilk kez düzenlediği genişletilmiş basın toplantısında  2015 yılının genel bir değerlendirmesini yaparak 2016 yılı ve gelecek yıllardaki hedefleri konusunda detaylı bilgiler verdi.

TERCİH EDİLEN BİR ÜNİVERSİTE

Düzce Üniversitesinin vizyonunu:" Toplumsal ve sürdürülebilir kalkınma alanlarında disinlinlerarası  proje işbirlikleriyle öncü, eğitim-öğretim ve bilimsel gelişme alanlarında ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan, çağdaş, yenilikçi, güvenilir, saygın ve tercih edilen bir üniversite olmak" olarak açıklayan Rektör Prof. Çakar, 11 Fakülte, 3 Enstitü, 4 Yüksekokul, 9 Meslek Yüksek Okulu, 11 Araştırma Merkezi ve Araştırma Uygulama Hastanesi'yle Türkiye7de tercih edilen bir üniversite olarak tanınan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar,  Kampüste öğrenci sayısının 12 bini geçtiğini toplam öğrenci sayısının da  25 bin 300'ü bulduğunu  belirterek " 3 yıl içinde 40 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.    

GRUR DUYULAN ÜNİVERSİTE

"Yerelleşmek isteyen üniversite olmadıklarını" hatırlatan Rektör Çakar :"Mezun olmaktan grur  duyulan bir üniversite olmayı" planladıklarını söyledi.2000'den sonra kurulan Devlet Üniversiteleri içinde ilk sıralarda yer almakla duydukları haklı gururu da paylaşan Rektör Çakar,Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı "En girişimci ve yenilikçi Üniversite Sıralamasında  dört yıldır ilk 50'deyiz" dedi:

AVRUPA GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLÜ

Arıcılık Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAGEM) olarak bölge ve ülke arıcılığının geliştirilmesi ve sektörde yaşanan sorunların çözüme katkı sağlaması konusunda faaliyetlerde bulunarak hem bilimsel hem de sosyo ekonomik konularda projeler üreterek Avrupa Girişimcilik Ödülü'nü alma başarısı elde ettikleriin belirten Rektör Nigar Demircan Çakar,DÜBİT, DÜYEM, DÜKMER, DÜZEM, DÜSİMER, DÜTEM, DÜ-TÖMER, DÜBİYON, DÜKAM ve  LİDERİM,  gibi organizasyonlarla büyük başarılara imza atıldığını dile getirdi.     

HASTANE DE İDDİALIYIZ

 320 yataklı, 130'a yakın öğretim üyesi, günlük 2 bine yakın poliklinik hizmeti, 50'ye yakın servis ve ünite, yıllık yaklaşık 60 milyon TL bütçe ile Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin açılımı ve hizmetleir konusunda iddialı olduklarını da dile getiren Rektör Demircan Çakar :" Eğitim, Araştırma ve Toplumsal Katkı" yı hedef seçen bir anlayışla çalıştıklarını dile getirdi.

2016 YATIRIMLARI 

Yatırımlarına 2016 yılında da devam edeceklerini belirten Rektör, bu yıl 6 bin 900 öğrenci beklediklerini dile getirerek "kitle öğrencisi değil nitelikli öğrenci hedeflediklerini2 dile getirdi. Her yıl için en az 5 bin öğrenci artışı beklediklerini vurgulayan Rektör Demircan Çakar, şehirle diyaloğu esas alan bir yaklaşımı savunduklarını  vurguladı.

ONKOLOJİ POLİKLİNİĞİ

Üniversitede radyasyon ve radyoterapi ünitelerini faaliyete geçirdiklerini de hatırlatan Rektör, onkoloji polikliniği konusunda hassas davrandıklarını söyledi.

DÜZCELİLERE ÇAĞRI

Ciddi anlamda personel sıkıntısı çektiklerini belirten Rektör Demircan Çakar, öğrencilere sahip çıkılması anlamında Düzcelilere de çağrıda bulundu:"Vicdanlı, insaflı ve lütfen öğrenci dostu olalım" dedi.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'ın  basın toplantısı esnasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin'le DÜ Genel Sekreteri Hasan Sadi Ateş'te hazır bulundu.   

Haber; E.TAYHAN