Geçtiğimiz günlerde basın mensuplarıyla buluşan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, üniversite olarak yaşadıkları alan problemine dair artan öğrenci sayısına karşın alan problemleri olduğuna dikkat çemiş ve her binanın içerisine çok sayıda birimin yerleştiğine vurgu yapmıştı.

Rektör Çakar, üniversitenin bu sorununa çözüm sağlayacağını ön gören Akçakoca’daki İşletme Fakültesi inşaatına yönelik fakültenin başka bir bölgeye alınacağı iddialarını açıklığa kavuşturdu ve böyle bir durumun olmadığının altını çizdi. Çakar konuyla ilgili olarak, “‘Bu tür fikirlerin kaynağı nedir?’ onu bilemiyoruz. Henüz biz o noktaya gelemedik. Binayla ilgili problem çözülmeden herhangi bir şey yapmak mümkün değil. Gönlümüzden geçen elbette planlandığı şekliyle fakülteyi orada yeşertmektir. O aşamaya gelebilmek için öncelikle alt yapının oluşması ve planlanmanın tamamlanması gerekiyor. Daha sonrası ise bürokratik süreçtir. İlk etapta önemli olan hukuki ve fiziki problemlerin çözülmesidir. Şuan da böyle bir şey yok. Bu konuda ne alınmış bir kararımız var. Ne bir istişaremiz var. Bu iddiaları o yüzden bir yakıştırma olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Çakar, fiziksel ve hukuki bir sürecin bitmesi gerektiğini belirterek, önceliklerinin binalarının tamamlanması olduğunu söyledi.

Haber: Y.SEVER