Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ile Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit görüşmesinden Yığılca ilçesini sevindirecek bir haber geldi. İki yıldır Arıcılık Bölümü öğrencilerinin eğitim gördüğü Yığılca Meslek Yüksekokulu’nda bu yıl iki bölüm daha açılacağını açıklayan Rektör Çakar, açılacak bölümlerin tercih edilirliği yüksek bölümler olduğunu söyledi.

Arı ürünleri tedavi amaçlı kullanılacak
Yığılca'da uygulanacak Balköy Projesi'nin hayata geçmesiyle birlikte arıcılık faaliyetlerinden elde edilen ürünlerin tedavi amaçlı kullanılacağını da belirten Rektör Çakar, Düzce Üniversitesi'nin Yığılca'daki etkinlik alanını her konuda geliştireceklerini vurguladı. Ayrıca Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit'e katkılarından dolayı teşekkür etti.

“Söyleyecek bir söz bulamıyorum”
Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit de yaptığı açıklamada, "Sayın Rektör Hocamızın bu örnek yaklaşımı karşısında söyleyecek bir söz bulamıyorum. İlçem adına kendisine ve ekibine şükranlarımı sunuyorum. Yığılca Belediyesi olarak yaklaşık maliyeti 2 milyon TL’yi bulan bir otel yapmıştık. Yığılca’mız bir yüksekokul kazansın düşüncesiyle bu otel binamızı üniversiteye tahsis ettik. Hocamızın bu yaklaşımı ne kadar doğru bir karar verdiğimizi gösteriyor. Biz de başarıları ve kalitesi ile ülkemizin bir değeri olan Düzce Üniversitemize katkı sağlamaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

Haber: Ö.YILMAZ