Erol Tayhan dün akşam manşet programında haftanın manşetlerini değerlendirdi. Bir eğitim-öğretim yılını daha geride bırakırken, manşet programına telefon bağlantısı ile katılan Türk Eğitim Sen Düzce Temsilcisi Osman Çakmak müdür atamalarını ve okullardaki dönüşümü değerlendirdi. Çakmak, Düzce’nin eğitimde diğer illere göre yetim kaldığını savundu.

 

DÜZCE YETİM

 

 

Çakmak, “13 Haziran’dan itibaren müdürlük görevleri düştü. Atamaları Başarıya göre yapacağız diyor ama siyasi tercihler mi ön plana çıkacak göreceğiz. Daha önceki atamalarla gördük. Hatta bir sendika bizim üyelerimize bile okul müdürü kalmak istiyorsanız “gelin bizim sendikamıza üye olun” şeklinde tekliflerde bulundu. Bunu tüm Düzce biliyor. Milli eğitim müdürlüğümüzün tavrı belli. Bunları valimizle paylaştık. Siyasi partileri ziyaret ettik. Büyük endişelerimiz var. Eğitimde Düzce bizim için çok kıymetli. İlçe milli eğitim ve şube müdürü atamalarında liyakat esas alınmalı. Ayrıma tabi tutulması insanlık suçudur. Buna milli eğitim müdürü ve siyasiler müsaade edilmemeli.n Atamalarda okul aile birliği öğrenci ve öğretmenler yüzde 40, milli eğitim müdürü yüzde 60 etkili.  Yüzde 60 her zaman üstün gelecek. Birçok ilde kim liyakatliyse o atanıyor ve kamuoyu baskı nedeniyle kimse bunlara yeltenmiyor. Ancak Düzce yetim. Bu meselelerine sahip çıkan kimse yok. Yanlış yaptırımlar ortaya konuyor herkesin yaptığı yanına kar kalıyor… Düzce geleceğini kaybediyor…”dedi.

 

 

ÇOCUKLARIMIZ YATSI NAMAZINDA OKULDAN ÇIKACAK

 

Okul dönüşümleri ile ilgili olarak Çakmak, şu eleştirilerde bulundu:

 

 

 “Biz bu yasanın alt yapısı tamamlanmadan çıktığını söylemiştik. 4+4+4, okulların ilk ve ortaokul olarak ayrılması demektir. İlk ve ortaokulu olarak kaldırmak için bina donanımına sahip olmanız gerek. Bu yapılmadan 4+4+4’e sıkıntılarla geçiliyor. Merkezdeki tüm okullar ikili öğretime geçmek zorunda. İkili öğretimde 7 saat dersi olan ortaokullar 14 saat ders yapılacak ve kışın çocuklarımız yatsı namazında okuldan çıkacak. Bina planlarımızı biz bu yasa çıktıktan sonra bile yapmıyoruz. Eğitimde düzce tüm okullarıyla düzelmeli.”

 

Haber; S.KAŞKIR