Düzce Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan Aile Öğretmenliği projesi bu yıl da devam ediyor. Öğretmen ve veli arasındaki ilişkileri güçlendirmek amacıyla başlatılan proje bu eğitim döneminde bazı tartışmaları da beraberinde getirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Aile Öğretmenliği Projesinin sakıncalı değil faydalı bir proje olduğunu vurgularken, “ Benim öğretmenin asla bu görevi angarya olarak görmez.” Dedi.

Sezer, “ İlimizde dördüncü eğitim öğretim yılını hemen hemen bitirdim. Bu süreç içerisinde Düzce’deki eğitim sorunlarını aşma noktasında ekip çalışması yaptık. Bu çalışma içerinde her türlü çaba ve gayret var. bu çaba içerinde öğretmen arkadaşlarımız, okullardaki personellerimiz, velilerimiz ve bu işin asıl kahramanı öğrencilerimiz var. ama gördüğümüz bir eksiklik vardı oda şuydu: öğrenci velilerimiz okuldan , öğretmenlerden hatta öğrenci faaliyetlerinden çok uzak kalmış olmalarıydı.” Şeklinde konuştu.

Öğrenci velilerinin okuldan ve öğretmenlerden uzak durması nedeniyle bu projeye ihtiyaç duyulduğunu belirten Sezer, veli ve öğretmen işbirliği ile öğrenci takibinin ve ihtiyaçlarının daha kolay karşılanması sağlandığını ifade etti. Sezer, “ Bu projede öğrenciyle ilgilenmenin verdiği haz var. Velinin bu projeden duyduğu mutluluk var. Bu projedeki memnuniyeti asıl veliye sormak lazım. Hiç zannetmiyorum ki bir veli çıkıp da bu projeden, öğretmeninin çocuğumla ilgilenmesinden memnun değilim desin. Tabi ki bu projenin baş kahramanı benim öğretmenimdir.” Dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, okulların başarı grafiğine bakıldığında, öğretmen ile veli arasında iyi ilişki kurmuş okullarda başarı oranının daha yüksek olduğuna dikkat çekti.

Eğitim sendikalarının proje hakkındaki eleştirilerini de saygıyla karşıladıklarını belirten Sezer, bu projenin sakınca değil fayda getireceğini vurguladı. Sezer, “Okul, öğretmen ve veli bir sac ayağı oluşturmaktadır. Benim öğretmenim için bu görev angarya değildir. Veliyle işbirliği eğitimin gereğidir. Öğretmen sadece okuldaki dersi öğretmez. Benim öğrencimin suratı asık olduğunda öğretmen bunun nedenini araştırarak öğrenmelidir. Bu noktada bu proje öğretmenin çocuğun mutluluğuna ve hüznüne ortak olmasına vesiledir. Öğrencinin sorununu anne babayla paylaşarak takibini yapmak anlamında bu proje önem taşıyor.” Dedi.

Haber; H. İŞCAN