Salgın sürecinde gurur kaynağı olan meslek liseleri için Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tanıtım videoları hazırlamaya başladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan videolar sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanıyor.

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada şunlar belirtildi:

“İlimizde eğitim veren mesleki ve teknik eğitim kurumları; özel sektörün, iş dünyasının, sanayi ve hizmet sektörlerinin ihtiyaç duyduğu, mesleki yönden yeterli bilgi ve beceriye sahip nitelikli insan kaynağı sağlamada önemli rol oynuyor.

İlimizde 32 alanda ve 50 dalda öğrenci yetiştiren meslek okullarımızda, öğrencilerimize akademik bilginin yanında mesleki bilgi, girişimcilik, inovasyon, proje hazırlama, kişisel gelişim, sosyal sorumluluk gibi birçok alanda da eğitimler veriliyor. Ayrıca öğrencilerimiz beceri eğitimleri ile uygulama, pratik yapma olanağıyla iş hayatına hazırlanıyorlar. Beceri eğitimi yapan öğrencilerimiz, iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigortalanıyor ve öğrencilerimize asgari ücretin en az % 30'u tutarında ücret ödeniyor.

Mezuniyet sonrasında öğrencilerimize verilen hak ve belgeler;

* Eğitim Alanında ve Dalında Diploma,

* Ustalık ve Kalfalık Belgesi,

* Teknisyenlik Unvanı, İşyeri Açma Belgesi,

* EUROPASS Belgesi

Koronavirüs salgını sürecinde önemli görevler üstlenen mesleki ve teknik eğitim kurumlarımız; cerrahi maske, siperlik ve dezenfektan üretimleriyle salgın sürecinde önemli bir misyon üstlendiler ve gurur kaynağımız oldular.

İlimizdeki 21 meslek okulumuzun eğitim öğretim faaliyetlerini ortaöğretime geçecek öğrencilerimize, velilerimize ve halkımıza tanıtmak amacıyla Müdürlüğümüz tarafından "Düzce Meslek Okulları" adıyla YouTube kanalı kurulmuştur. Gerek YouTube kanalımız üzerinden gerekse Müdürlüğümüze ait Facebook, Instagram ve Twitter hesaplarını takip ederek Düzce'deki mesleki eğitim faaliyetleri, kurumları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ortaöğretime geçiş tercih sürecinde öğrencilerimize ve velilerimize faydalı olacağını düşündüğümüz sosyal medya hesaplarımızı lütfen takip ediniz.”

YouTube : Düzce Meslek Okulları

Facebook : Düzce Meslek Okulları

Instagram : duzcemeslekokullari