İzmir’de düzenlenen Eğitim Bilim Olimpiyatları’na katılan ve fizik dalında bir birincilik kazanan Özel Öncü Koleji Proje ekibi Düzce’ye döndü. Sabahın erken saatlerinde Düzce’ye ulaşan öğrencileri Öncü Kurumları kurucusu  Önder Tonyalı ve öğrenci velileri karşıladı.

 

Düzce’de iki okulun katıldığı ve Özel Öncü Koleji’nin ilköğretim kategorisinde bir, lise kategorisinde ise üç projesi sergilenmeye değer bulunmuş,  Düzce Endüstri meslek lisesi de bir proje ile finallere kalmıştı.

 

İçlerinde ABD, Brezilya ve Kazakistan gibi ülkelerin de bulunduğu altı ülkeden 55 Projenin ve Türkiye’nin kurumsal kimlik kazanmış önemli eğitim kurumlarının da bulunduğu,  4053 Projenin yarışması sonucunda finallere kalan projeler, jürinin yarışmadan önce belirlediği sıkı kriterler ışığında yeniden değerlendirildi.

 

Değerlendirme sonucunda danışmanlığını Türkiye Fizik Vakfı tarafından Yılın Fizik Öğretmeni İhsan Metin ve Biyoloji Öğretmeni Mustafa Pirdal'ın yaptıkları,  Öncü Anadolu Lisesi 11 Fen öğrencilerinden Süleyman Can Bayram ve Oğuzhan Akdoğan'ın hazırladığı “Magneto Fren” isimli fizik projesi birinci oldu.

 

Yarışma için İzmir’e beraberce gidip gelen ve aynı standda projelerini ekleyen ekiplerimizin Düzce’ye dönüşü velilerde büyük heyecan yaratırken, bu başarının ilimizde proje esaslı eğitimin gelişmesine hız kazandıracağı değerlendirmesi yapılıyor.