Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca, El sanatlarının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması kırsal alanda yaşayanların, meslek sahibi yapılması geleneksel Türk el sanatlarının gelecek nesillere aktarılması ve önemli birer ihraç maddesi olan el sanatları konusundaki üreticilerin günümüz şartlarına iç ve dış pazar taleplerine uygun miktarda ve kalitede artırılması amacıyla Düzce El Sanatları Eğitim Merkezinde 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı için kursiyer öğrenci alınacak.

El Sanatları Eğitim Merkezlerimizde Kilim-Halı Dokuma, Yöresel Bez Dokuma, Ahşap Oyma(Mobilyacılık), Dikiş-Nakış, Konfeksiyon, Gümüş İşleme ve Restorasyon konularında 6 ay süreli parasız yatılı meslek eğitimi gerçekleştirilmekte olup, ayrıca kısa süreli gündüzlü meslek kursları açılacak.

KURSİYERLERDE ARANACAK ŞARTLAR
Kurlarda aranan şartlar ise şu şekilde sıralandı; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Yatılı kursiyerler için en az 14 en fazla 24 gündüzlü kursiyerler için en az 14 yaşında olmak. Yatılı kursiyerlerin taksirli suçlar ile kabahat nevinden olanlar hariç olmak üzere, ertelenmiş olsa dahi bir suçtan dolayı mahkum olmamak. Yatılı kursiyerler için evli olmamak. Uzun ve kısa süreli kurslar için, MEB modül programındaki giriş koşullarını aramak. Herhangi bir müdürlükte, eğitim ve öğretimine devam ederken hiçbir müdürlüğe kursiyer olarak alınmama cezası almamış olmak. Erkek kursiyerlerin öğretim süresince askerlikle ilişkisi olmamak.

Haber:Y.SEVER