Seviye Belirleme Sınavına ve Devlet Parasız Yatılılık- Bursluluk sınavına ilköğretim kurumlarının 6. ve 7. sınıfında öğrenim gören öğrenciler girebileceği sınavlara başvurular 11 Şubat Pazartesi günü başlayacak. Seviye Belirleme Sınavı ve Devlet Parasız Yatılılık- Bursluluk, ilköğretim 6. sınıflar için 21 Haziran 2008, 7. sınıflar için 22 Haziran 2008 tarihlerinde birlikte yapılacak.

Sınav ücreti olan 10 YTL’ yi, sınava başvuracak öğrencinin velisi tarafından T.C kimlik numarasıyla, 11- 22 Şubat 2008 tarihleri arasında Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankası şubelerinden birine “Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığıyla yatıracak. Öğrenciler iki sınav için ayrı yarı ücret yatırmayacak ve sınav ücreti yatırdığı dekontu saklayacak.

Sınav ücretini yatıran öğrencinin başvurusu otomatik olarak yapılmış olacak. Ancak sınav ücretini başvuru tarihinde belirtilen bankalardan birine yaptırmayan öğrencilerin başvurusu kabul edilmeyecek.

Seviye belirleme sınavı giriş belgesi 10 Haziran 2008 tarihinden sonra http://www.meb.gov.tr adresinden okul müdürlüklerince renkli alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecek.