İlköğretim 6’ıncı ve 7’inci sınıf öğrencilerinin gireceği Seviye Belirleme Sınavı, 6’ıncı sınıflar için yarın, 7’inci sınıflar için ise Pazar günü yapılacak. Bu yıl ilk defa gerçekleştirilecek olan SBS’YE 1 milyon 982 bin 347 aday girecek.

 

Saat 10,00’da başlayacak olan SBS’de 6’ıncı sınıf öğrencileri 80 soruyu 90 dakikada, 7’inci sınıf öğrencileri ise 90 soruyu 100 dakikada yanıtlayacak. OKS’ nin yerine getirilen ve bu yıl ilk defa uygulanacak olan SBS, 544 merkezde toplam 6 bin 771 bina, 114 bin 692 salonda yapılacak.

 

İlköğretim 6’ıncı sınıf öğrencilerin cumartesi, 7’inci sınıf öğrencilerin Pazar günü gireceği sınavlar saat 10,00’da başlayacak. Öğrencilere, Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Yabancı Dil derslerinden sorular yöneltilecek. 6’ıncı sınıf öğrencileri yöneltilecek 80 soruyu 90 dakikada, 7’inci sınıf öğrencileri ise 90 soruyu 100 dakikada yanıtlayacak. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi okumayan öğrenciler için alternatif sosyal bilgiler sorusu yöneltilecek.

 

Sınıf tekrarına kalan öğrenciler de sınava katılacaklar. SBS’ de öğrencinin aldığı en yüksek puan değerlendirmeye alınacak. OKS’ de her dersin soru sayısı eşitti. SBS’ de ise her dersin soru sayısı farklı olacak. Her dersin sınıf bazında haftalık ders saatine göre SBS’ de sınav soru sayısı belirlendiği için sınav soru sayısı SBS’ de farklı olacak. Türkçe dersi tüm sınıflarda en fazla saati olan ders olduğu için SBS’ de en fazla soru sayısı Türkçe dersinden çıkacak.

 

 Öğrenciler sınav giriş belgelerinin fotoğraflı olmak şartıyla okullarından alabilecekler. Adayların sınav salonuna gelirken giriş belgesi ve nüfus cüzdanını getirmeleri gerekiyor.

 

Ayrıca, Düzce Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, 21-22Hziran tarihlerinde yapılacak olan SBS girecek olan öğrencilerin performanslarının olumsuz yönde etkilenmemesi için sınav öncesi ve süresince gürültü yapılmamasının gerektiği belirtildi.