Eski yönetimin görevi bırakmasıyla birlikte yenilenen kadrosuyla birlikte basınla bir araya gelen Düzce Eğitim-Bir-Sen, çalışmalarına da başladı. Kasım Demir İş Merkezi'nde faaliyetlere başlayan Sendikanın çalışmaları hakkında rahatsızlığı nedeniyle Sendika Başkanı Ömer Faruk Çelebi yerine açıklamalarda bulunan Sendika Sekreteri Orhan Kılıç “Eski yönetimin ayrılmasıyla birlikte yeni yönetimle birlikte çalışmalarımıza başladık. Bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da eğitimin netiliğini arttırmak, eğitim çalışanlarının sorunlarına çare olmak, ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmak sendikamızın misyonu olacaktır. Tüm eğitim çalışanlarına yönelik, eğitimi çok yönlü düşünen ve eğitimi tüm boyutları ile gören, sorun değil çözüm üreten sendika yapısı önceliğimizdir.” şeklinde konuştu.

Eski yönetimin görevden ayrılmasının sendika yapısına uymadığını söyleyen bir takım çevrelerin açıklamalarına da cevap veren Kılıç, “Eğer Genel Merkezi'miz bunu bu şekilde yaptıysa demek ki bu şekilde yapılanmayı doğru görmüş demektir. Buna karşı çıkmak bizim görevimiz değildir.” ifadelerine yer verdi.

Sendikanın yeni yapısında Başkan olarak Ömer Faruk Çelebi bulunurken Sekreter Orhan Kılıç, Mali Sekreter Muhsin Çay, Basın Yayın Sekreteri Turan Şahin, Teşkilatlandırma Sekreteri Güvenç Gündoğdu, Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Ali Veli, Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Recep Biriktir Sendika da görev yapıyor.