Bu yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü, bol tepkili ve protestolu geçecek gibi görünüyor.Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen'den sonra Düzce Eğitim-Sen de 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bir protestoya imza atacak. Sendika üyeleri önce MEB kimliklerini temsili olarak iade edecek ardından bir basın açıklaması yapacak.
Yüreklerimiz yaralandı
Memur-Sen İl Başkanı Orhan Kılıç,2012 yılının öğretmenlerin itibarsızlaştırıldığı bir yıl olduğunu söylemiş, bir tatil gününde zorla kutlamaya katılmayacakları yönünde açıklama yapmıştı.
Kılıç,“2012 yılı öğretmenlerin, veli ve öğrenci tarafından en çok şiddete maruz bırakıldığı yıl olarak tarihe geçen bir yıl olmuştur. 2012 yılı öğretmenlerin kendi bakanı tarafından söylem ve uygulamalarıyla en çok itibarsızlaştırıldığı yıl olmuştur. 2012 yılı devletin Maliye Bakanı tarafından yok sayılarak en düşük devlet memuru maaşına layık görülerek aşağılandığı yıl olmuştur. 2012 yılında öyle söylemler geliştirildi ki yüreklerimiz yaralandı. Bir de zorla kutlama yapacağız hem de bir tatil günü.” Şeklinde konuşmuştu.
 Eğitim-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi de 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün öğretmenlere zorla kutlatıldığını söyleyerek, sendika olarak aldıkları karar uyarınca 24 Kasım’a özel kutlama anlamı taşıyacak herhangi bir faaliyete katılmayacaklarını bildirmişti.
Çelebi “Öğretmenlerimiz, “Öğretmenler Günü”nü kutlamak zorunda bırakılmaktadır. Şube Müdürü Haşmet Batur imzası ile okullara gönderilen yazı ile ilimizdeki tüm okullarda 24 Kasım 2012 Cumartesi günü hem öğretmenlerimiz, hem de öğrencilerimiz zorunlu “Öğretmenler Günü” kutlamak için okullara çağrılmışlardır. Öğretmenlere has bir günü, öğretmenlere “zorlamayla kutlatmak” acaba hangi baskıcı sistemin ürünüdür?” diyerek tepki göstermişti.
Düzce Eğitim-Sen De Katılmayacak
Son olarak Düzce Eğitim-Sen de kutlamalara katılmayacağını açıkladı. Düzce Eğitim-Sen üyeleri, 24 Kasım Cumartesi günü saat 14:00'da sendika binasında toplanıp Spor Sokak girişine yürüyerek orada, MEB kimliklerini temsili olarak iade edecek. Düzce Eğitim-Sen'den yapılan açıklamada, “Güvencesizliğe, itibarsızlaştırılmaya ve sürgünlere karşı basın açıklaması yapacağız” denilirken “Tüm dostlarımızı eğitim emekçilerine yapılan bu saldırılara karşı mücadeleye çağırıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

 

Haber; C. ÜSTÜNER