Eğitim Sen Düzce Şubesi Başkanı Aydın Şengül, bir yıl önce beş yıllık süreyi  doldurdukları gerekçesiyle yerleri değiştirilen okul müdürlerinin geri dönüşü ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ayrımcı ve kayırıcı bir tutum içinde olduğunu ifade etti.

Şengül yaptığı basın açıklamasında bir yıl önce beş yıllık süreyi dolduran okul müdürlerinin görev yerlerinin değiştirildiğini,  bu müdürlerin Eğitim Sen’in  açtığı dava neticesinde eski görevlerine geri dönmek durumunda olduklarını söyledi.

İl Milli Eğitim müdürlüğü’nün ayrımcı ve kayırmacı tutumunu sürdürdüğünü ifade eden Şengül, özellikle Uzun Mustafa, İsmet Paşa ve Mustafa Kemal ilköğretim okullarındaki uygulamaların hakkaniyete aykırı olduğunu iddia etti.

SBS deneme sınavlarında hafta sonu olması nedeniyle öğretmenlere ek ders ücreti ödenirken idari kadro ve hizmetlilere ödenmemesini de eleştiren Şengül, Diyarbakır ve Malatya’da meydana gelen patlamaları kınarken, tüm halkı bu ve benzeri provokasyonlara karşı barış ve kardeşlik duyguları ile kenetlenmeye davet etti.