Akçakoca ilçesine bağlı köylerde yürütülen Fındık Bahane Projesi 16 yaş altı çocukların Fındık Bahçelerinde çalışmaları yerine okulda fen bilimleri, matematik, İngilizce gibi temel derslerin yanı sıra, özgüven ve iletişim becerisi, şiddetsiz iletişim, ayrımcılıkla, önyargılarla ve problemlerle baş edebilme becerisi, forum tiyatrosu ve psikodrama teknikleriyle sorun çözümü, grup ve takım çalışması, sosyal sorumluluk ve girişimcilik gibi konularda aldıkları eğitimler ile devam ediyor.

 

 


Bu kapsamda çocukların kaynaşmalarını sağlamak amacıyla eğitim harici faaliyetlerin de yapılacağını, projenin başladığı günlerde belirten yetkililer, geçtiğimiz gün bir şenlik düzenledi.


Düzenlenen şenliğe ; eski Vali Sami Seçkin, 2004 - 2009 yılları arası görev yapan Akçakoca Belediye Başkanı Nazmi Çiloğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek, İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Gören, okul müdürleri ve daire müdürleri, öğretmenler, Akçakoca’da yaşayan çocuklar ve mevsimlik tarım işçiliği için gelen ailelerin çocukları da katıldı.

 

 


Etkinlik protokol konuşmalarıyla başladı. Konuşmalar sonrasında plaket töreni ile “Fındık Bahane Projesine” katkılarından dolayı Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’ye hazırlanan plaket özel kalemi İsmail Kural’a takdim edildi.


Plaket töreni ardından, çocuklar tarafından müzik dinletileri, fındık bahane o ses şahane yarışması, tiyatro ve halk oyunları gösterileri ve çeşitli yarışmalar yapılarak şenlik devam etti.

 

 

Haber: S. Dervişoğlu