Düzce Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Üniversitenin vizyonu ile ilgili olarak Öncü’nün sorularını yanıtlarken, Düzce’de sanayinin kuruluş aşamasında olduğunu, ileride daha etkin işbirliği olanaklarının ortaya çıkacağını ifade etti.

Orman Fakültesi’nin Düzce’nin yerleşik bir sanayi kolu olan orman sanayisi ile olumlu çalışmalar içinde olduğunu ifade eden Şerifoğlu, bu kapsamda Düzce Orman Ürünleri Sanayicileri Derneği ile ortak bir çalışma yürüttüklerini, sanayileşmeye yeni başlayan Düzce’de üniversitenin eğitim alanları ile sanayinin üretim alanlarının örtüşmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü  dile getirdi. Bu bağlamda Teknik Eğitim Fakültesi’nin AB Fonları ile proje üretme çalışması yaptığını belirten Rektör Şerifoğlu, hedeflerinin birkaç sene içinde patent alabilecek seviyeye ulaşmak olduğunu söyledi.

İlçelere kurulacak olan yüksekokulların önümüzdeki eğitim yılında açılacakmış gibi hazırlıklarını sürdürdüklerini ifade eden Şerifoğlu, bu yüksekokullar için gereken kadroların Ankara’dan verilmesi gerektiğini, YÖK’ten onay alınmasına rağmen bu kadrolar verilmediği sürece yüksekokulların eğitime başlamasının mümkün olmadığını ifade etti.

Yığılca’nın sosyo ekonomik gelişmişlik açısından 872 ilçe arasında 749’uncu sırada olduğunu, bundan sonra en az gelişmiş ilçe olan Çilimli’nin ise 240’larda olduğunu belirten Rektör Şerifoğlu, aradaki farkın çok fazla olduğunu, Yığılca’nın kapalı bir havza olması nedeniyle TEMA kökenli kalkınma projeleri için ideal olduğunu, bu konuda görüşmelerinin sürdüğünü ifade etti.

Rektör Şerifoğlu, mühendislik fakültesinin Teknopark projesi için hayati bir önemi olduğunu, projenin kağıt üstünde kalmaması için  uzun vadeli düşünmek zorunda olduklarını dile getirirken, Teknoparkın kurulması için öncelikle mühendislik fakültesinin kurulması, ardından kurucu heyetin oluşturulması, daha sonra da dosyanın Sanayi Bakanlığı’na gönderilmesi gerektiğini belirterek,

bürokratik süreçlerin uzayabileceğini, bu nedenle süre  konusunda bir şey söylemenin mümkün olmadığını ifade etti.