2011-2012 eğitim öğretim yılı 8 Haziran’da sona eriyor. Düzce’de yaklaşık 62 bin öğrenci tatile çıkacak. Uzun yaz döneminin ardından öğrenci ve velileri yeni bir sistem bekliyor.
8. Sınıflar Son Kez Diploma Alacak
Önümüzdeki eğitim öğretim yılında hayata geçirilecek kademeli eğitim sistemi için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tüm imkanlarıyla hem okulları hem de öğretmenleri yeni sisteme adapte etmek için çalışıyor. Birçok yeniliği beraberinde getiren 4+4+4 kesintili eğitim sistemi ile ilköğretim diplomasını da tarihe karıştırıyor. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında hayata geçirilecek yeni sistem dolasıyla ilköğretim 8. sınıf öğrencileri bu eğitim yılı sonunda son kez diploma alacak.
Sertifika Sistemine Geçilecek

Eğitim sistemini 4'er yıllık 3 aşamaya bölen yeni sistemde öğrenciler ilkokul, ortaokul ve lisede ayrı ayrı diplomalar almayacak. 6 yaşında zorunlu eğitime başlayacak olan öğrenci liseden mezun olurken tek bir diploma alacak. Artık, öğrenciler ilk 4 yılda bir sertifika, ikinci 4 yılda bir sertifika ve mezun olduklarında da diplomalarını alabilecek.

Haber; S. KAŞKIR