Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından gün boyu okul servis araçlarının denetimi gerçekleştirildi. Bunun için özellikle okul önlerinde öğrenci giriş-çıkış saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü’nün de desteği ile tüm servis araçları denetimden geçirildi. Denetlemelerde öncelikle okul servis araçları kullanma belgeleri kontrol edildi. Bunun dışında okul servis araçları servisleri inceleme formu kriterlerine göre inceleme yapıldı.
Araçta bulunan öğrenciler için emniyet kemeri, araçların bakım ve temizliği, güvenlik sistemi, araç muayeneleri gibi maddeler değerlendirildi. Düzce merkezde 700 okul servis aracının kayıtlı olduğuna dikkat çeken Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, denetimlerin özellikle öğrenci sağlığı ve güvenliği açısından denetlendiğine işaret etti.
Tanyel, “ Okul servis aracı olarak hizmet veren tüm araçlar için araç sahibi, çalışacak şoför ve rehber personel için kriterler bulunmaktadır. Biz bunları kontrol ediyoruz ve bunun sonucunda da özel izin belgesi düzenliyoruz. Bunların dışında genel anlamda okur servis araçları için inceleme formumuz bulunuyor. Bu formda hizmetin belli standartlar içinde verilmesini sağlayan 12 maddelik kriterimiz bulunuyor. Denetimler sırasında bunları sorguluyoruz’ dedi.