İçişleri Bakanlığı, okul önlerinde alınacak trafik tedbirleri ve servis araçlarının denetimine ilişkin bir genelge hazırlayacak tüm illere gönderdi.


POLİS ÖZEL ÖNLEM ALACAK


Genelgeye göre, trafik polisleri, öğrencilerin giriş çıkış saatinde okul önlerinde ve büyük kavşaklarda önlem alacak. Araçlarda taşıma sınırının üzerinde öğrenci bulunmayacak. Okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerini taşıyan araçlarda rehber personel bulundurulacak.


TESPİH, ZİNCİR YASAK


Servis sürücüleri görev süresi boyunca firmanın belirlediği kıyafeti giyecek, giysiler ütülü ve temiz olacak. Sürücü, her gün traş olacak ve kişisel hijyene dikkat edecek. Sürücü, görev süresi içinde araçta ya da dışarıda görev alanlarında sigara içmeyecek, tespih, zincir gibi takılar kullanmayacak.

"NAZİK VE HOŞGÖRÜLÜ OLACAK, LAUBALİ OLMAYACAK"


Sürücü, öğrenci, veli, okul idarecileri, şirket yöneticileri ya da çalışanlar ile ilişkilerinde ve trafikte nazik ve hoşgörülü olacak.


ÖĞRENCİLERLE FİZİKİ TEMAS YASAK


Hangi gerekçeyle olursa olsun öğrencilere fiziki müdahalede veya kaba muamelede bulunulamayacak. Öğrencilerle sarılma, kucaklaşma, öpme ve benzeri fiziki temas kurulamayacak.
ARAÇTA LOGO VE SÜS YASAK


Araçlar daima temiz tutulacak. Araçlarda ilk yardım seti kolay ulaşılabilir yerde ve kullanılabilir durumda bulundurulacak. Araçta görüntüyü bozacak ve tehlike yaratacak gereksiz aksesuar ve süsleme kullanılmayacak. Araçların dışında izin verilen dışında hiçbir logo, yazı, çıkartma ve şerit bulundurulmayacak.


KAZA YAPAN ŞOFÖR OLMAYACAK


Şoförler, son 5 yıl içinde bilinçli taksirli olarak ölümlü trafik kazasına karışmamış olacak, alkollü olarak araç kullanma ve hız kurallarını ihlal nedeniyle sürücü belgesi birden fazla geri alınmış olmayacak.

 

(kaynak: haberler.com)