Vali Vasip Şahin, Belediye Başkanı İsmail Bayram, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak’ın da katıldığı geceye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Geceye Onur Konuğu olarak katılan şair, yazar ve akademisyen Prof. Dr. Nurullah Genç ve Halk Müziği Sanatçısı Gönül Kahraman izleyicileri şiir ve türkü resitalleri ile adeta büyülediler.

Şiir dalında finale kalan yedi, hikâye anlatma dalında beş ve türkü söyleme dalında da yedi okul öğrencileri tüm hünerlerini ortaya koydular. 2011 ‘Sevdamız Türkçemiz’ Şiir Okuma Dalında Düzce İl Birincisi 18 Yaş adlı şiiriyle Arsal Anadolu Lisesi Öğrencisi Recep Ayten, il ikincisi Mona Roza adlı Şiiriyle Akçakoca Teknik ve EML öğrencisi Ali Kemal Akın ve İl Üçüncüsü ise İsyanlı Sükut adlı şiiriyle Gümüşova İMKB Anadolu Lisesi Öğrencisi İbrahim Laçin oldu.

Hikaye Anlatma Dalında Düzce İl Birincisi ‘Kırlangıcın Öyküsü’ adlı hikayesiyle Düzce Arsal Anadolu Lisesi Öğrencisi Şebnem Çelebi, il ikincisi ‘Simurg Kuşudur Öğretmen’ adlı hikayesiyle Düzce Anadolu Öğretmen Lisesi Öğrencisi Gözde Özen, il üçüncüsü ise ‘Yarim İstanbul’u Mesken mi Tuttun’ adlı hikayesiyle Düzce Fen Lisesi Öğrencisi Figen Kaşkır oldu.

Türkü söyleme dalında il Birincisi ‘Altın Tacım - Vay Gülüm’ adlı Türküleriyle Düzce Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencisi Gizem AKÇİT, il ikincisi ‘Havalanma Telli Turnam’ adlı türküsüyle Düzce Farabi Anadolu Lisesi Öğrencisi Merve Durgut, il üçüncüsü ise ‘Gayrı Dayanamam Ben Bu Hasrete – Siyah Perçemini Dökmüş Yüzüne’ adlı türküleriyle Düzce Atatürk Lisesi Öğrencisi Canberk Diren oldular
Yarışma sonucunda birinci olan öğrenciler Dizüstü Bilgisayar, ikinci olan Öğrenciler netbook ve üçüncü olan öğrenciler ise Dijital fotoğraf makineleri ile ödüllendirildiler.

Dereceye giren okulların müdürleri ve danışman öğretmenleri de plaket ve kupalarla ödüllendirildiler. ‘Sevdamız Türkçemiz ‘ adı altında Düzenlenen Yarışmanın önümüzdeki yıl Batı Karadeniz Bölgesini kapsayacak şekilde düzenlenmesi planlanıyor.

Haber; R. BAL