İl Halk Eğitimi Planlama Merkez İlçe tolantısı yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer Halk Eğitim sadece biçki dikiş olarak algılanmasın bizler her türlü meslek dalında kurslarımızı açıyoruz dedi.
Toplantıya Vali Yardımcısı Miktat Alan, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Şube Müdürü Saim Yılmaz, İlçe Milli Eğitim müdürüleri ve Halk Eğitimi müdürleri ile Mesleki Eğitim merkezi müdürleri katıldı.
Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, bu toplantıların sene başı, sene ortası ve sene sonunda yapıldığını zöyledi. Sezer, Halk eğitimin sadece biçki dikiş olarak algılanıyor. Oysa halkın ihtiyaç duyduğu her alanda varız. Çeşidi daha çok artırıyoruz. Örneğin mevsimsel ihtiyaçlar oluyor, arıcılık, hayvancılık, kurbanda kesimi kursu gibi. Hangi alanda teklif gelirse 12 kişilik kursiyer olduğunda mutlaka kurs açıyoruz. Bizim Halk Eğitim merkezlerimizde 30 bin kursiyere hitap ediyoruz. Buda eğitim öğretimdeki öğrenci sayımızın yarısı kadar. Seviye Belirleme'den Öğrenci Seçme Yerleştirme sınavlarına kadar her türlü kursu açarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz Biz dört duvar arasıda çalışmıyoruz. Sokaklara iniyoruz, fabrikalara kalifiye elaman yetiştiriyoruz. Bundan bir ay önce İstanbul'da tüm illerin katıldığı halk eğitim merkezleri fuarına katıldık. Yığılca ve Merkez Halkeğitim Müdürlüğü olarak bu fuarda Başbakanımızın eşi ile birlikte Milli Eğitim Bakanımız çok az sayıda standı ziyaret ettiler bunlara arasında bizim standımızda vardı ve çok beğendiler” dedi.
Konuşmaların ardından toplantıya tüm Halk Eğitim merekzlerinin ilçelerde yaptıkları çalımalar hakkında detaylı bilgiler verildi ve yıl içinde yapılması gereken çalışmaların planlamaları hazırlandı.