Uluslararası BUSEF Proje Olimpiyatlarında hazırladıkları fizik projesi ile dünya 1.'si olan Özel Öncü Fen Lisesi öğrencileri İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer tarafından ödüllendirildi.

 

Sezer, ilimize proje birinciliği kazandıran Özel Öncü Fen Lisesi öğrencileri Çise Kızılırmak ile Öznur Karslı oğlu’nu birer çeyrek altın ve teşekkür belgesi ile ödüllendirirken, projenin danışmanlığı yapan 2005 yılında UNESCO ve Türkiye Fizik Vakfı tarafından yılın fizikçisi seçilen Fizik Öğretmeni İhsan Metin ile Biyoloji Öğretmeni Mustafa Pirdal’a da teşekkür belgesi verdi. Sezer  ayrıca, Öncü Fen Lisesine de plaket takdim etti.

 

  

Sezer burada yaptığı konuşmada ‘Öncü Lisesi öğrencilerini, öğretmen ve yöneticilerini bu büyük başarıdan ötürü kutladığını, daha evvel Öncü Lisesi öğrencilerinin Türkiye birinciliği aldıklarını da hatırlatan Sezer, ‘Şimdi ise Dünya birinciliği aldınız. Düzce olarak böyle başarılara ihtiyacımız var Aldığınız ödül hayırlı olsun’ şeklinde konuştu.

 

 

Bilindiği üzere,3 Kıta, 18 ülke, 721 okul ve 1203 projenin yarıştığı BUSEF yarışmasına “Isıl Gerinime Magnetik Alan Etkilerinin Girişimle Algılanması” konulu Fizik projesi ile katılan  Özel Öncü Fen Lisesi 10. sınıf öğrencilerinden Çise Kızılırmak ve Öznur  Karslıoğlu dünya birincisi olmuşlardı.