İnternet ve sosyal medyayı yaygın olarak kullanan 14-18 yaşları arasındaki öğrenciler ile öğretmenler ve velilerin internetin olumsuz etkilerine maruz kalmasının  önlenmesi, bilinçli ve güvenli internet kullanımına yönelik gerekli bilgilendirmelerin yapılması amacıyla Düzce İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından il genelindeki okullarda ‘Siber Kulübü’ isimli proje düzenlendi.  

2 Mayıs Pazartesi günü başlayan ve 10 Haziran Cuma günü sona erecek olan ‘Siber Kulübü’ projesi Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Jesmin Ekedal sorumluluğunda büro amiri Ayhan Taşkın ve Adli Bilişim Uzmanı İbrahim Erol tarafından yürütülüyor. Büro amiri Ayhan Taşkın ve Adli Bilişim Uzmanı İbrahim Erol proje süresince Düzce merkezinde ve ilçelerde 40 okulu ziyaret etti.

Yaklaşık 10 bin öğrenci ve 300 öğretmene hitap eden ekipler,  Emniyet Teşkilatı ile Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Hizmetlerinin Tanıtımı, Polis-Halk İlişkileri ve Güvenli İnternet Kullanımı konularında bilgilendirme seminerleri verdi.


100 bin adet broşür dağıtıldığı projede ilçelere yapılan ziyaretlerde İlçe Kaymakamlarının konuya olan ilgilerinden dolayı kurum müdürlerine yönelikte bilgilendirmeler yapıldı. Sunumunun Adli Bilişim Uzmanı İbrahim Erol tarafından yapıldığı bilgilendirilme seminerlerinden internette herkesin karşılaşabileceği tehditler, sosyal medya hesaplarının güvenliği ve banka ile ATM kartlarının güvenli kullanımı konularına vurgu yapıldı.



Gelişen teknolojinin imkanlarından en çok yararlanan öğrencilerin sunuma büyük ilgi gösterdiği gözlendi. 
İlerleyen dönemlerde toplumun farklı kesimlerine yönelik bu tür faaliyetlerin yürütüleceği bildirildi.

Haber:Y.SEVER