Milli Eğitim Müdürlüğü Düzce Rehberlik ve Araştırma merkezi tarafından Şiddetle Mücadele Eğitim programı hayata geçirildi. Programın tanıtım toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman’ın katılımıyla Düzce Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde yapıldı.Milli Eğitim Müdürü Yurtman, Şiddetle Mücadele Eğitim programının çok kapsamlı hazırlandığını kaydederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Yurtman,” İlimizde şiddet olayı yüksek. Zaman zaman okullarımıza da yansıyor. Bu vesile ile iyilik güzellik gündeme gelmesi gerekirken, hem olumsuzluklar ön plana çıkıyor. Burada kamuoyunun da basının da büyük rolü var. Diğer illerimize de örnek olacak bir proje olacak.” dedi.

Şiddetle Mücadele Eğitim programı nedir?

Rehberlikte Yenilikçi Uygulamalar komisyonu üyesi 11 psikolog şiddete eğilimi olan risk grubundaki öğrencileri tespit edecek.  11 gönüllü psikolog, 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında Düzce’de belirlenen 11 pilot okulda öğrenci, veli ve öğretmen üçgeninde çeşitli eğitimler verecek. Gönüllü psikologlar, İletişim becerilerini geliştirme, dürtü kontrol, kendini ifade etme metotları gibi konularda çeşitli çalışmalar yapacak, programdan verim elde edilmesi halinde il genelindeki tüm okullarda uygulanacak.

Haber;S.KAŞKIR