Bir anda tüm Türkiye'nin gündemine oturan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) soru kitapçığında şifreleme olduğu iddiası için tepkiler dalga dalga büyüyor. Düzce'de toplanan 150 kadar lise öğrencisi anıt parkta buluştu. Pankart ve dövizlerle ÖSYM'yi protesto eden öğrenciler basın açıklamasında bulundu.

27447

150 kişilik öğrenci gurubu basın açıklamasında bulunurken, DSP İl Başkanı Zeyneti Bayri Ünal, ADD, Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen, Tesk, Çevre Mühendisleri Odası'nın temsilcileri katılarak destek verdiler. "Gençlik uyumuyor, ÖSYM'de sızıntı var, Sınavlara inat yaşasın hayat, Emek Hırsızlığına hayır" yazılı pankart ve döviz açan öğrenciler slogan atarak seslerini duyurmak istedi. Liseli Öğrenciler adına basın açıklamasını Recep Ayten isimli öğrenci yaptı.

27448

Açıklamada; "27 Mart 2011 Pazar günü yapılan YGS'ye katılmak için sabah yollara dökülen milyonlarca öğrenci o gün, ÖSYM'nin tarihinde görülen en büyük skandala imza attığının farkında değildi. Sınavdan sonra anlaşıldı ki bu oyunun yeni adı medyan ve algoritmaydı. Üniversite çevrelerinin, eğitim uzmanlarının yaptığı açıklamalar sınavın üzerinde tartışmasız bir şaibenin olduğunu gösteriyordu. Buna karşılık ÖSYM'nin çelişkili açıklamalarını anlamakta ve her kademeden Devlet yetkililerinin nasıl "İkna olduğuna" hayret etmekle geçirdik" dedi.

27449

Ayten sınavda temel matematik alanında 30'un üzerinde net yapan adayların sınavda kullandıkları kitapçıkların kamuoyuna açıklanması gerektiğini söyledi. Gurup adına konuşan Ayten, Üniversite sınavının kaldırılması istediklerini söyleyerek; "Bizler artık sınavı, yaşam şeklimiz haline getirmeye ve hayatı beş şık halinde aramaya zorlanmaktayız. Böyle bir gençlik de bu sistemin işine gelmektedir. Her ne olursa olsun bizler taleplerimizi haykıracağız. Herkes duysun, bizi beş kil ile, üç beş sınav ile yıldıramayacaklar" dedi. Açıklamanın ardından öğrenciler olaysız şekilde dağıldı.

27450

Haber; Ş. ÇAKIR