Daha önce Uzunmustafa, Mustafa Kemal okullarının önünde özellikle akşam saatlerinde yaşanan trafik keşmekeşini ekranlara getirmiştik. Okul çıkış saatinde dar olan sokaklara servislerin sağlı sollu park etmesi ve buna öğrenci-veli yoğunluğunun eklenmesi ile ortalık ana baba gününe dönüyor. Okullarda giriş çıkış saatlerinde yaşanan trafik karmaşası ve düzensizliği hem öğrencileri, hem velileri ve hem de okul servisçilerini çileden çıkarıyor. Uzunmustafa İlkokulu önündeki trafik yoğunluğu ile ilgili haberimizin ardından İsmetpaşa, Avni Akyol okulları başta olmak üzere Düzce'de pek çok okulda benzer sorunların yaşandığı yönünde şikayetler geldi.



Akşam saatlerinde İsmetpaşa ilkokulunun bulunduğu Cumhuriyet Sokak'a girilmesi mümkün değil. Servislerin sokak boyunca sıralanması nedeniyle sokakta adım atılacak yer kalmıyor.



Servisçilere bir de özel araçları ile okuldan çocuklarını almaya gelen velilerin eklenmesi ile trafik kilitleniyor. Servisçilerin ve velilerin öğrencileri almasıyla okul önündeki yoğunluk 15-20 dakikadan önce son bulmuyor.



Okul önlerinde her sabah ve akşam yaşanan bu kaosa bir çözüm bulunması gerekiyor.

Haber: S. KAŞKIR