Bakanlar Kurulu, Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameyle bakanlığı yeniden yapılandırdı. Bakanlığın taşra teşkilatına ilişkin yapılan önemli değişikliklerden birisi de eğitim müfettişlerine ilişkin. Eğitim müfettişlerinin unvanları İl Eğitim denetmeni olarak değiştirildi ve yetkileri son derece artırıldı. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin Teftişleri İl Eğitim Denetmenlerine Verildi.

Daha önce İl Milli Eğitim müdürü dışındaki ildeki bütün yönetici ve personelin soruşturmalarını yapma yetkisi olan eğitim müfettişleri bu kurumların denetimini yapamıyordu. Son düzenleme ile bu kurumların denetimi İl eğitim denetmenlerine verildi. Ayrıca daha önce görev alanında yer almayan Liselerin teftişi de görev alanına dâhil edildi.

İl eğitim denetmen ve denetmen yardımcıları, artık ildeki her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumları ile il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerinin rehberlik, işbaşında yetiştirme, denetim, değerlendirme, inceleme, araştırma ve soruşturma hizmetlerini yürütecek.

Yeni uygulamaya göre ise İl Eğitim Denetmenler görev alanları çerçevesinde çalışmalara başladı. Türkiye çapında olduğu gibi Düzce’de okulları denetlemeye başlayan İl Eğitim Denetmenler, okullarda kayıt parası alınıp alınmadığı konusunda denetimler yapıyor.

Karne dönemlerinde de denetimler yapacak olan denetmenler, karne parası alan okul yönetimine de cezai işlem uygulayabilecek.

Haber; R. BAL