2008-2009 eğitim-öğretim yılı yarın sona erecek. İlköğretim ve liselerde öğrenim gören 15 milyona yakın öğrenci, 8 Eylül 2008'de başlayan eğitim-öğretim maratonunu tamamlayarak, yaklaşık 3.5 ay sürecek tatile başlayacak. Düzce genelinde İlk ve ortaöğretim okullarında okuyan yaklaşık 60 bin öğrenci ve 13 binin üzerinde öğretmen, yarın 3 ay sürecek yaz tatiline çıkacak. 6. sınıflar ve lise son sınıf öğrencileri ise karne aldıktan hemen sonra ise SBS ve ÖSS ile yüzleşecek.

İlköğretim 6. sınıf öğrencileri ise karne heyecanıyla sınav heyecanını ard arda yaşayacak. İlköğretim 6. sınıfta okuyan yaklaşık 1 milyon 100 bin aday, 13 Haziran Cumartesi günü Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) katılacak.

SBS, tüm il merkezleri ile yurt dışında Lefkoşa, Trablusgarp, Riyad, Medine, Cidde, Aşgabat, Bakü ve Bişkek'de gerçekleştirilecek. SBS tüm sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle 10.00'da merkezi sistemle aynı anda yapılacak. Sınavda adaylara 80 soru yöneltilecek ve 90 dakika süre verilecek.

Lise son sınıf öğrencileri de hem mezun olmanın hem de 14 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek Öğrenci Seçme Sınavı'nın (ÖSS) heyecanını bir arada yaşayacak.
Katılacakları sınavı kazanacak ilköğretim ve lise mezunları, kayıt ve tercih işlemleri dolayısıyla tatilde de yoğun tempoyu sürdürecek.

2009-2010 eğitim-öğretim yılı, Ramazan Bayramı'nın ardından 24 Eylül 2009 Perşembe günü başlayacak.