Ülke gündemi şu sıralar seçimlerle oldukça yoğun. Vatandaş olarak gelecek hafta bizi 5 yıl boyunca yönetecek kişileri seçeceğiz. Gençlerimiz ise yarın yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda şıkları seçerken bir nevi gelecekteki yaşam standartlarını seçecek. 2 milyon 86 bin 87 gencimizin kaderini belirleyecek olan sınav pek çok açıdan önem taşıyor.


Ülkenin itici gücü ve gelecek potansiyeli gençlerimizin girecekleri sınavda başarılı olup istedikleri mesleklere yönelmeleri ülkemizin geleceği açısından kritik bir öneme sahip. Türkiye’nin Avrupa ülkeleri arasında en öne çıkan özelliği olan genç nüfusunu eğitimli bir şekilde doğru biçimde yönlendirmesi gelecekte Avrupa’da söz sahibi olmamız açısından çok kilit bir nokta. Çünkü üniversitelere bir eğitim kurumu olmanın dışında bilim yuvalarıdır ve bilimsel gelişim daima ileriyi hedefleyen bir ülkenin olmazsa olmazıdır. Üniversite mezunu gençlerin sayısı arttıkça ülkemiz kaliteli iş gücü ihtiyacını da karşılama imkanı bulacaktır.


Uzun zamandır yapılan sınavlarda hep başarısız iller arasında yer alan Düzce’nin nasıl bir performans ortaya koyacağı merak ediliyor. Sürekli olarak performans artırıcı önlemler üzerinde çalışan hatta başarılı illere geziler yaparak gözlemlerde bulunan ,çalıştaylar düzenleyen ,İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çalışmalarının da ne derece başarılı olduğu bu sınavla ortaya çıkacak.


Sınav gerek ülke gerek ilimiz açısından önemli olsa da en önemlisi gençlerimizin mutluluğudur. Bu bağlamda yarın sınava girecek adaylara başarılar diler ve her şeyin gönüllerince olmasını temenni ederiz.