Sınava bir gün kala öğrenci ve velilerin morallerini yüksek tutmaları çağrısında bulunuldu.
Yarın yapılacak Yüksek Öğretime Geçiş (YGS) sınavı öncesi eğitim uzmanları, velilerin çocuklarına karşı baskı yerine moral vermeleri gerektiğini belirterek, "Anne ve babalarımız çocuklarına sınav öncesi baskı yapmamalı, bu sınavın kendileri için hayatın sonu olmayacağını, yeniden sınav şanslarının olabileceğini söylemeleri gerekir" dedi.
Velilerin, ailece çocukları ile sınava gitmek yerine sadece anne veya babası ile gitmelerinin öğrencinin psikolojisi açısından çok daha iyi olacağına vurgu yapan uzmanlar, "Öğrencilerimizin son günü dinlenerek geçirmeli, bu günden itibaren abur cubur yiyerek midesini bozmamaları gerekir. Öğrencilerimiz sınavdan bir gün önce gideceği okulun yerini öğrenmeli, sınav evraklarını, kağıt kalam ve araç gereçlerini bir gün önceden hazır hale getirmeli, sınav gecesi her zaman hangi saatte yatıyorsa o saatte yatmalı ve sınav günü sabah hafif kahvaltı ile yanına bir şişe su ve birkaç şekerli yiyecek alarak sınava gitmelidir." dedi.
Sınavın kazanılmasında en önemli faktörlerden birinin moral olduğunu söyleyen eğitimciler, "Her şeyden önemlisi ise öğrencilerimiz sınava moralle gitmelidir. Yüksek moralle gidilen sınavda başarı oranı her zaman yüksek olur." ifadesini kullandı.