YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Yekta Saraç, sınav takviminin aksayıp akmayacağı konusunda önümüzdeki günlerde bir açıklama yapacaklarını belirterek, "Danıştay kararından sonra hiçbirimiz önümüzü göremiyoruz" dedi.
Saraç, yaptığı açıklamada, 18 Şubat'ta toplanacak YÖK Genel Kurulu'nun erkene alınmasının söz konusu olmadığını bildirerek, "istişare ediyoruz. Sınav takviminin aksayıp akmayacağı, ne olacağı hakkında 10 şubat çarşamba günü belki bir bilgilendirme toplantısı yapılabilir. Ama bu konuda teferruatlı bir bilgi veremiyoruz" diye konuştu.
Yükseköğretim Kurulu Genel Kurulu'nun üniversiteye giriş sınavında farklı katsayı uygulamasına ilişkin kararın yürütmesi, Danıştay 8. Dairesi tarafından bir kez daha durduruldu.
İstanbul Barosu'nun YÖK'ün yeni kararının iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle açtığı davanın Danıştay tarafından kabul edilmesi, sivil toplum örgütlerinin tepkisini çekti. Baronun keyfi davranışı sebebiyle sınav stresi yaşayan öğrencilerin kafasının karıştığını ifade eden Sivil Toplum Kuruluşları kalıcı bir çözüm bulunmasını istediklerini belirtti.