Yüksek Öğretim Kurulu Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) 13 Mayıs 2012 Pazar günü 09:30 – 12-30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
 
ÖSYM İl Sınav Merkezi Yöneticiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, sınavın huzur ve güven içerisinde yapılabilmesi için Düzce İl Sınav Güvenliği ve Koordisyon Kurulu'nca bir dizi güvenlik önlemleri alındığı kaydedilirken açıklamaya şöyle devam edildi:
 
“Sınav sırasında öğrencilerin her türlü gürültü kirliliğinden etkilenmemeleri için, vatandaşların da sınav yapılan okullar çevresinde bu konuda duyarlı davranmaları, araç kornası çalmamaları, inşaat ve kazı çalışmaları yapmamaları gereklidir. Sınav yapılacak okullar; Teknik Eğitim Fakültesi D Blok, Teknik Eğitim Fakültesi A Blok, Orman Fakültesi ve Mühendislik Fakültesidir. Sınava girecek adayların, sınava girerken yanlarında; her türlü iletişim araçları ile saat, USB Bellek, Bluetooth vb. elektronik/mekanik cihazlar, yiyecek, içecek (şeffaf ambalaj içerisinde su hariç) vb. tüketim maddeleri ile çanta, şemsiye, kalem, silgi, kalemtraş, küpe, kolye, broş gibi her türlü metal para ve metal içerikli aksesuar ve eşya getirmeleri yasaktır. Adayların sınava girerken herhangi bir sorun yaşamamaları bu uyarı dikkate almaları son derece önemlidir. Ayrıca adaylar sınava gelirken Sınav Giriş Belgesi ve Nüfus Cüzdanı veya Pasaport belgelerini de yanlarında bulundurmak zorundadır. Sınav gününde, Konuralp Yerleşkesindeki Teknik Eğitim Fakültesi ve Orman Fakültesi ve Merkezi Derslik Binalarına, Beçi-Koop., Düzce ve Konuralp Belediyeleri Araçları tarafından ulaşım sağlanacaktır.”