Üç ülkeden gelen ve Düzce Üniversitesi'nden katılan bir grup öğrenciyle birlikte öğretmenler ve rehberler eşliğinde Öncüttürk Koleji'ni ziyaret eden öğrenciler daha sonra düzenlenen söyleşiye katıldılar.
Öncütürk Koleji öğretmenleri ile öğrencilerinde ilgi gösterdiği söyleşi samimi bir ortamda gerçekleşti.


Yaklaşık bir hafta önce ilimize gelerek Düzce'nin çeşitli bölgelerinde bir dizi programlara katılan 28 yabancı öğrenci Öncütürk Koleji'nde “Sınırları Olmayan Kardeşlik” konulu söyleşiyle ilimizdeki faliyetlerine devam ettiler. Öncütürk Kolejinin daveti üzerine koleje gelen yaklaşık 28 kişilik yabancı öğrenci grubu ile kolej öğrencileri düzenlenen söyleşide biraraya geldiler. AB Türkiye Cumhuriyeti Devlet Planlama Teşkilat hibe programı ve Düzce Belediyesi'nin katkılarıyla Estonya, Slovakya, Belçika ve Türkiyeli öğrencilerin katıldığı 10 günlük gezi yaklaşık bir hafta önce başladı. “Sınırları olmayan kardeşlik” konusunda yapılan söyleşide Irkçılığın önlenmesi, yabancı düşmanlığı ve farklı kültürlerin birbirlerini tanıması konuları anlatıldı. Yaklaşık bir saatlik program sırasında yabancı ülkelerden gelen öğrenciler ile birlikte Düzce Üniversitesi'nden katılan bir grup öğrenci ülkeler ve kültürleri hakkında bilgi alışverişinde bulundular.
Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen söyleşinin ardından öğrenciler Öncütürk Koleji önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.