Türk Eğitim Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak, yeni eğitim öğretim yılı beklentilerini, eğitimde bekleyen sorunları değerlendirdi. Çakmak özellikle müdür atamaları nedeniyle okulların eğitime kaos içinde başladığını ifade etti.


OKULLAR KAOS ORTAMI İÇİNDE!


Çakmak, “ bu yıl eğitime Düzce ve Türkiye farklı bir ortamda giriyor. Okul yönetici kadrolarında sirkülasyon söz konusu. Okul müdürleri görevinden alınsa da müdürlüklerini devam ediyor. Tayin isteyenlerin durumları belirsiz. Okullar kaos ortamı içinde. Yapılan haksızlıklar vicdanları yaraladı. yapılan müdür atamaları değerlendirmelerinde yanlı davranış söz konusu.” ifadesini kullandı.


KUL HAKKI YENİLİYOR!


Kayıtların devam ettiği, okullarda yeni eğitim öğretim yılı planlamalarının yapıldığı bu dönemde negatif bir ortamın hakim olduğunu aktaran Şube Başkanı Osman Çakmak, bu durumun kasım ayına kadar devam edeceğini söyledi ve “kul hakkı yeniyor. Eğitimi dağıt diye birine görev verseniz ancak bu kadar yapar!” şeklinde konuştu.


Çakmak, “Biz Türk eğitim sen olarak valimiz, Düzce’deki siyasi partilerin il başkanlarını ziyaret ettik ve eğitimde ciddi bir başarıya ihtiyaç var diyerek liyakat istedik. Ama yaşananlara yürek dayanmıyor. Çok başarılı öğretmen ve müdürler Düzce’den tayin istiyor. Okul atamaları değerlendirmelerinde etkin olan insanlar Düzce’ye büyük kötülük yapılmıştır. “dedi.

SKANDALA İMZA ATILDI


Türk Eğitim Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak, ilçe milli eğitim müdürleri ile ilgili de iddialarda bulundu ve Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ve milletvekillerini açıklama yapmaya davet etti.


Çakmak, “Okul müdürü değerlendirmesinden kısa süre önce ilçe milli eğitim müdürü atamaları yapıldı ve yeni şube müdürleri geldi. Bunlar ilçede 2-3 ay çalıştılar ve bu süreyi de raporla geçirdiler. Hiç tanımadıkları müdürleri değerlendirdiler. Bu puanları onlara tavsiye eden kimdir? Düzce’ye bu kötülüğü kim yapmıştır? Bu vebalin kime ait olduğu ortaya çıkmalıdır. Ak parti il Başkanı Metin Kaşıkoğlu da milletvekilleri de bu konuda bir açıklama yapmalıdır. Milli eğitimdeki bu komisyon büyük bir skandala imza atmıştır. Türkiye genelinde bir haksızlık var ama Düzce’de kör bir siyasi anlayış var. 3-5 kendini bilmez Düzce’deki bürokratik yapıyı değiştiriyor,Düzce seyirci kalıyor.”diye konuştu.


HİZMETLİ SIKINTISI VAR!


Çakmak, okullardaki fiziki yetersizliklerin yapılan yatırımlarla giderilmeye çalıştığını ifade etti ve ivedilikle giderilmesi gereken bir konuya dikkat çekti. Çakmak, okullarda kadrolu hizmetli sıkıntısı olduğunu dile getirdi, okul onarımları eylül başında yapılmasını da eleştirdi.

UYUŞTURUCUYA KARŞI ETKİN BİR ÇALIŞMA YOK


Çakmak son olarak Düzce’de yaygınlaşmaya başlayan uyuşturucu kullanımı ile ilgili çalışmalara değindi. Etkin bir çalışma yürütülmediğini ifade eden Çakmak, bu konunun üzerine gidilmediği takdirde gelecekte telafi edilemez sorunlarla karşılaşılacağını söyledi.

Çakmak, “ okul idarecilerinin ve öğretmenlerin de bu konuda eli kolu bağlı. Gençleri bir şeylerle meşgul etmeliyiz. Başıboş gezen gençler, bu sıkıntı ile karşı karşıya. Deprem sonra kalan bina kalıntıları da alışkanlıkların kazandırılmasında etkili bu konuda da bir çalışma yürütülmeli.” şeklinde konuştu.

 

 

Haber: S. Kaşkır